Μετά από μία ώρα έκθεσης στους τόνους και τους ήχους τουτινής της εκπομπής, το ακουστικό σας σύστημα θα αποκτήσει το απόλυτο τροπικό μουσικό μαύρισμα που πάντα ονειρευόσασταν.
Coppertones!
Ένα μακροβούτι σε soul & funk μουσικές από χώρες της τροπικής ζώνης (και όχι μόνο). Καλή ακρόαση και σάλα με ηχεία.
8 σχολίασαν:
Αν η προηγούμενη ήταν ιντερκουλερ αυτή τί ήταν; Απολαυστική από την εικόνα του post μέχρι το τελευταίο δεύτερο.
PS. Ενδιαφέρον το Wozani Mahipi. Γράψτε και καμιά playlist για μας τους αδαείς (τρώμε τα νιάτα μας στη βιοπάλη του google για να βρούμε τα bands)
Πολύ ωραία η εκπομπή κύριε καναλάρχη: και γκρουβάραμε και δροσιστήκαμε ταυτόχρονα!
Οι περισσότερες επιλογές μου άρεσαν, ειδικά εκεί που έπαιξαν "πλάτη με πλάτη" ο Jorge Ben με τον Ebo Taylor απογειώθηκε η φάση... Καλή συνέχεια!
Υ.Γ.1: Σ'ευχαριστώ για την αφιέρωση, θα ανταποδώσω αναλόγως.
Υ.Γ.2: Και επειδή μάλλον δεν πρόκειται να απαλλαγείς από την αντιπολιτευτική μου διάθεση, από που ψώνισες αυτή την εφιαλτική διασκευή του Βerimbau βρε καναλάρχη;;;
O oρισμός της groovy εκπομπής... Εξαιρετικές σχεδόν όλες οι επιλογές, τόσο οι γνωστές και δοκιμασμένες, όσο και οι πιο "καινούριες"... Καυτά και δροσερά μαζί, γίνεται; Ε, γίνεται!
Extra credits για το γκρουπ από τις Γρεναδίνες (δεν ήξερα καν ότι υπάρχει τέτοιο μέρος στο χάρτη, πέρα από το γνωστό σορόπι...), τους Exciters, και φυσικά τον Jorge Ben!
StormRider
Καλώς τον
Χαίρομαι ιδιαιτέρως που αντικατέστησα έστω και για λίγo τον κλιματισμό σου με την εκπομπή μου : )
Όσο αφορά τώρα για τις πληροφορίες των κομματιών και για να "σώσω" κάτι από τα νιάτα τα μπερμπάντικα…που λέει και ο Τσιτσάνης, ρίξε μια ματιά στο τέλος του comment.
Θενκς πολύ για την ακρόαση και καλή συνέχεια σε ότι κάνεις.
Daddy-O
Έτσι πατερούλη…και σαμπού και κοντίσιονερ και νουνου και λαϊτ
Αλλά για να αφήσουμε τις αβρότητες κατά μέρος και να περάσουμε στο ζουμί…
Ποια αντιπολιτευτική διάθεση ρε Χουάν Αντώνη Σαμαρα(νγκ)?
Έλεος ρε πατερούλη έλεος…ρίξε μία αλέγκρο τζούρα στο τζαζεμένο σου μυαλό (που θα έλεγε και ο Στελλάρας) και λάδωσε με λίγη "ποπ" διάθεση τα κλειδιά της τρομπέτας σου…Ακου εκεί εφιαλτική εκτέλεση… Αλλά έτσι είναι… Άμα ο άνθρωπας δεν ακούει λίγο Φίλιππο Νικολάου να καλιμπράρει το ακουστικό του σύστημα, που να εκτιμήσει ετούτη τη διασκευή…
Για ένα πράγμα έχω απορία όμως ρε μπαμπάκο…Αφού το ξέρεις ότι ακόμα δεν έχω παίξει ούτε καν το 1/10 των ειδών της μουσικής που ακούω…τι θα γίνει ρε συ όταν θα παίξω Ινδικό Funk και Τούρκικη ψυχεδέλεια… δηλαδής εκεί τι comment θα μου γράψεις?
Υ.Γ.Μπαϊ-μπαϊ δε γουέϊ…την εκτέλεση αυτή την ψώνισα από μία καταπληκτική τριλογία της Blue Note (αμεεεεε!) που καταπιάνεται με τη βραζιλιάνικη Groovy μουσική και την οποία σου προτείνω ανεπιφύλακτα.
Φιδααααάκια
Έφη
Thanks για την ακρόαση και χάρηκα που σου άρεσε η εκπομπή
Υ.Γ. Παρεπιπτόντως δεν κατάλαβα τελικά ποιες επιλογές ήταν οι "δοκιμασμένες" και ποιες οι πιο "καινουργιες"…anyway…
Sorry για το 2ο comment αλλά παίζει κάποιο bug οπότε συνέχεια από το προηγούμενο...
Info & Tracklist
Λοιπόν οι περισσότερες μουσικές που ακούγονται στην εκπομπή προέρχονται από αρκετά σπάνια βινύλια (εννοώ την πρώτη έκδοση του δίσκου) τα οποία αποτέλεσαν (ιδιαίτερα την τελευταία δεκαετία) την λεία ενός σαφάρι/κυνηγιού κάποιων δισκογραφικών εταιρειών που πόνταραν χιλιάδες δολάρια στην αποκτησή τους και ιδιαίτερα στην απόκτηση των δικαιωμάτων των δίσκων αυτών - ώστε ή να επανεκδοθούν ή να συμπεριληφθουν κομμάτια τους σε κάποιες συλλογές υπό το δικό τους label. Χαρακτηριστικότατο παράδειγμα το κομμάτι από το Belize (Funky Jive) το οποίο προέρχεται από μία συλλογή της Numero Group με τίτλο: Belize City Boil Up. Ένας λοιπόν εκ τών ιδρυτών της εταιρείας, ο Rob Servier, αφού είχε βρει το 45αρι δίσκο των Soul Creations τσέκαρε το label του δίσκου το οποίο είχε την επωνυμία CES. Πήγε λοιπόν μέχρι το Belize για να βρει και άλλες εκδόσεις αυτής της πολύ μικρής εταιρείας που για να αντιληφθούμε και λίγο το μέγεθος των πραγμάτων -τα αρχίκα της σημαίνουν Contemporary Electronic Systems...δηλαδη “Σύγχρονα Ηλεκτρονικά Συστήματα”...φέξε μου και γλίστρησα...
Anyway...
Κι επειδή λοιπόν όπως καταλαβαίνεις αγαπητέ φίλε StormRider δεν τυχαίνει να έχω ούτε έναν δίσκο απο δαύτους στη δισκοθήκη μου (γιατί αν είχα θα είχα ήμουν αρκετά χαρούμενος που θα είχα εξασφαλίσει τα νοικία τουλάχιστον ενός έτους) εκτός από την tracklist αναφέρω δίπλα και σε ποιες συλλογές μπορεί κανείς να βρει τα εν λογω κομμάτια (όπου δεν το αναφέρω απλά ο δίσκος έχει επανεκδοθεί σε cd)
Έχουμε λοιπόν και λέμε:
01.Ghetto Funk – The Borris Gardiner Happening (feat. Leslie Butler)
(Original Lp: “Every Niger Is A Star – Συλλογή: “Darker Than Blue - Soul From Jamdown 1973-1977”)
02.Hang 'Em High – Jackie Mittoo
(Original Lp: “Keep On Dancing” – Συλλογή: “Studio One Funk”)
03.Come Down – The Beggining Of The End
(Original Lp: “Funky Nassau”)
04.Hot Pants Road – The East Side Symphony
(Original Lp: “Down To Earth” – Συλλογή: “West Indies Funk Vol.1”)
05.Funky Jive – The Soul Creations
(Original: “45αρι δισκάκι – Συλλογή: “Cult Cargo: Belize City Boil Up”)
06.Hot Pants I'm Coming – St.Vincent's Supersound Latinaires Orchestra
(Original Lp: “St.Vincent's Supersound Latinaires Orchestra” – Το εν λόγω δισκάκι βρίσκεται εύκολα (ολόκληρο) ριπαρισμένο και στο διαδίκτυο-τα δύο κομμάτια όμως που αναφέρω τα βρίσκει κανείς και στη συλλογή: “West Indies Funk Vol.1”)
07.New Bag – The Exciters
(Original Lp: “Conozco A Los Dos” – Συλλογή: “Panama Vol.1”)
08.Dreams – The Duncan Brothers
(Original Lp: “The Duncan Bros Are Back Again” – Συλλογή: “Panama Vol.2”)
09.Cissy Strut – Los Masters
(Original: “45αρι δισκάκι” – Συλλογή: “Keep On Struttin - Imitation, Interpolations, And The Inspiration Of The Meters”)
10.Berimbau – The Golden Boys
(Original: “45αρι δισκάκι” – Συλλογή: “Blue Brazil Vol. 3 - Blue Note In A Latin Groove”)
11.Ponta De Lanca Africano (Umbabarauma) – Jorge Ben
(Original Lp: “Africa-Brazil”)
12.Heaven – Ebo Taylor
(Original Lp: “Ebo Taylor” – Συλλογή: “Ghana Soundz (Vol. 1) - Afrobeat, Funk and Fusion In 70's Ghana”)
13.In The Jungle – The Hygrades
(Original: “45αρι δισκάκι” – Συλλογή: “Nigeria Rock Special - Psychedelic Afro-Rock & Fuzz Funk In 1970's Nigeria”)
14.Mozani Mahipi – Τhe Mahotella Queens
(Original Lp: “Umculo Kawupheli” – Συλλογή: “Next Stop Soweto (Vol.2) - Soultown, R&B, Funk & Psych Sounds From The Township 1969-1976”)
15.Dyambo – Hugh Masekela & The Union Of South Africa
(Original Lp: “Hugh Masekela & The Union Of South Africa”)
Επανέρχομαι, λοιπόν, για να σε διαφωτίσω, αφού δεν κατάλαβες...
Στα δικά μου τα αυτιά, τουλάχιστον, ο Jackie Mittoo -ένας από τους πιο γνωστούς και καταξιωμένους μουσικούς της Τζαμάικα-, ο Hugh Masekela- το ίδιο, για την Αφρική-, ο Jorge Ben- το αυτόν, για τη Βραζιλία- είναι "δοκιμασμένες" επιλογές - εγγύηση ποιότητας και αξιοπιστίας, που λένε και στας διαφημίσεις.
Επιπλέον, το cissy strut- φυσικά όχι σε αυτήν την εκτέλεση- είναι από τα πιο γνωστά και αναγνωρίσιμα κομμάτια της soul-funk. H συλλογή Panama! vol.2, από την οποία προερχόταν το εξαιρετικό Dreams, έχει πουλήσει τρελλά και έχει παιχτεί αρκετά στα ραδιόφωνα...
Τα πιο "καινούρια" - πάντα στα δικά μου αυτιά- ήταν κάποια πράγματα που δεν είχα ξανακούσει και χάρηκα που πρωτοάκουσα εδώ...
ΥΓ: Άλλη μια διευκρίνιση: σε καμία περίπτωση ο όρος "δοκιμασμένο" δεν μειώνει την αξία μιας μουσικής ή ενός καλλιτέχνη, ίσα-ίσα την εξυψώνει, εκτός αν κάνουμε διαγωνισμό σπανιότητας και πρωτοτυπίας...
Αυτά τα ολίγα για να διευκρινίσω το πρώτο σχόλιο...
Και πάλι χαίρετε!
bravo poli oraia kai anevastiki ekpompi thanks!
Έφη
Άμα ήξερα τι ισχύει και τι όχι για τα αυτιά του καθενός θα γινόμουν ωριλα
teksol
Να σαι καλά. Εγώ ευχαριστώ για την ακρόαση
Δημοσίευση σχολίου