Η γνωστή πρεζόγρια / Ο Τζίμης / Ο Γιάννης ο Κοκτώ / Ο Νίκος ο Σπηλιάς με τον Γιαννάκη τον Μετρητό / Η Σοφία η Λαϊκή / Οι Κάλεξικο / Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος / Ο Αλ Μπάουλι / Ο γνωστός Ανώνυμος / Το κορίτσι από την Ιπανέμα / Ο Σωκράτης / Ο Ντέϊβ ο Μπράμπεκ / Ο Κωστής ο Βάρναλης / Ο Αντόνιο Κάρλος / Ο Καζαμίας / Η Δανάη / Ο Γιώργος ο Σουρής / Ο Ζοζέφ ο Κορίνθιος / Η Μαίρη Γουϊλσον Λιτλ / Οι δεκαέξι άλογα ιπποδύναμη / Ο Πωλ ο Λαφάργκ / Οι Ταϊγκερ Λίλις / Ο Γιώργος ο Σαραντάρης / Ο Μιχάλης ο Σιγανίδης / Οι πινκ οι φλόυδ. Αυτά.
Μια εκπομπή για όλες τις νευρωτικές μπεϊμπισίτερς του πλανήτη
8 σχολίασαν:
Θέλω να γράψω πολλά και διάφορα για την εξαιρετική σου εκπομπούλα αλλά βαριέμαι...
Απλά εξαιρετική εκπομπή! Αυτό μόνο κύριε πρόεδρε...
Υ.Γ. Έφερε το μυαλό μου πολλές σβούρες στο παρελθόν με την ακουστική εκδοχή του Hendrix, με εκείνο το κορίτσι από την Ιπανέμα και με τα λόγια του Βάρναλη. Σ'ευχαριστώ.
με καλυψε ο πρωλαλησας...
Τη θελω σε μπ3 εγγραμενη ετσι ωστε να ανασυρθει εις στιγμας καλοκαιρινης ραστωνης και ατελειωτου ραχατιου....
Εξαιρετική εκπομπή με πρωτότυπη θεματική. Το τραγούδι της Δανάης είναι ελληνική μεταφορά του υπέροχου Los Piconeros (καλύτερη εκτέλεση αυτή της Amalia Rodrigues)την οποία αγνοούσα. Εύγε. Πολλά είπα, πάω να ξεκουραστώ.
ΜΑΣΑ, ΞΑΠΛΑ, ΤΕΜΠΕΛΙΑ
Blaue Reiter
Ώχου μωρέ τώρα που θα καθόμαστε και να γράφουμε...
Yeah και χαρά τεμπελόσκυλα! καιρό είχαμε να τα πούμε και ζητάω συγνώμες αλλά όπως καταλαβαίνετε η θεματική της εκπομπής με παρέσυρε ευχαρίστως σε μιαν ατέλειωτη τεμπελιάδα. Χαιρόμαστε πολλά που σας άρεζε το θεματάκι της καινούριας βαλίτσας.
Χωρίς να είμαι πάντως εξπέρ στο μουσικό στερέωμα κύριε Ράιτερ και συγχωρήστε με αν κάνω λάθος, αλλά νομίζω πως το τραγούδι της Δανάης το Αντόνιο βάργκας Χερέδια, είναι άλλο από το Λος Πικονέρος της Αμαλίας και υπάρχει στην αλλοδαπή του μορφή με τον τίτλο Antonio Vargas Heredia. Η μόνη σχέση που νομίζω πως έχουν είναι πως και τα δύο μάλλον πρωτοακούστηκαν στην ταινία Carmen della Triana του 1938, και είναι τραγούδια των Jose Molleda και Juan Mostazo και τα τραγουδάει η Ιμπέριο Αρχεντίνα που έπαιζε στην ταινία και ήταν γκόμενα του σκηνοθέτη Φλοριάν Ρέυ. Δεν το λέω εγώ το ιντερνέτ το λέει αλλά νομίζω πως η πληροφορία είναι σωστή. Αλλη μια πληροφορία λέει πως την Ιμπέριο την γούσταρε πολύ κι ο Αδόλφος και την είχε υπό την προστασία του. Τους ελληνικούς στίχους του τραγουδιού τους έγραψε ο στιχουργός Μιχάλη Γαϊτάνος για την επιθεώρηση Κάρμεν, κατ΄εντολήν του εκδότη Γιάννη Βελίδη για να προωθηθεί η προστατευομένη του ηθοποιός Μιμόζα. Μετά κυκλοφόρησε και σε σιντί από την Δανάη
Αυτό είναι άλλωστε και το τραγούδι που ο Περιστέρης εμπνεύστηκε τον Αντώνη τον βαρκάρη τον Σερέτη. Μάλιστα υπάρχει και μια ενδιαφέρουσα ιστορία που λέει πως ο συνθέτης όταν έμαθε και άκουσε το τραγούδι έκανε μύνηση στον Περιστέρη. Αυτός όμως πήγε και βρήκε έναν βαρκάρη ονόματι Αντώνη και του είπε να πει πως το τραγούδι γράφτηκε για αυτόν. Οπότε ο Ισπανός ο φίλος μας τον ήπιε. Αθάνατη ελληνική λεβεντιά! Έτσι κι αλλιώς τα δύο τραγούδια ελάχιστη σχέση έχουν μεταξύ τους.
Μετά από το τραγούδι του Πέριστέρη ακολούθησαν και σίκουελ από τον Παγιουμτζη και τον Μάρκο.
Κανόνικά θα έπρεπε να σου γράψω τα λινκ με τις πληροφορίες αλλά είπα να τα γράψω εδώ για να σου κάνω τον έξυπνο. Την Αμαλία πάντως την γουστάρω πολύ.
Ήρθε η Κάρμεν στην Αθήνα
η Ιμπέριο Αρτζεντίνα
την κληρονομιά να πάρει
του Αντώνη του βαρκάρη.
Απ’ το τρένο μόλις φτάνει
τρέχει στο Πασαλιμάνι
την βαρκούλα ν’ αντικρίσει
τα κουπιά της να φιλήσει.
Κι που γύριζε η καημένη
βλέπει κατατρομαγμένη
μες την βάρκα τον Αντώνη
τα πανιά του να απλώνει.
Αντωνάκη μου βαρκάρη
ταυρομάχε παλικάρι
ζεις ακόμη ή γελιέμαι
σε θωρώ κι αναρωτιέμαι.
Κάρμεν Κάρμεν μη φωνάζεις
μη με βλέπεις και τρομάζεις
να πεθάνω ήταν κρίμα
κι έκανα το ψευτοθύμα.
Tsiou έχεις απόλυτο δίκιο για το τραγούδι της Δανάης και συγχώρα με για το δικό μου λάθος. Για άλλη μια φορά μπράβο. Επίσης χαρά στο κουράγιο σου που αντί να (τεμπε)λιάζεσαι σε ενα ωραίο σημείο της πόλης (ή κι έξω απο αυτή)μπήκες στον κόπο να απαντήσεις με τόση λεπτομέρεια.
Blaue Reiter
Αα!Χριστέλθ μου.. δε την άκουσα ακόμη, (την εκπομπή), λόγο υπεριφάνιας των ακουστικών μου πόρων. Καλή ακούγετε, αν και δεν την άκουσα ακόμη, λόγο υπεριφάνιας των ακουστικών μου πόρων.
Σου παραθέτω στίχους από τη "Ρεμπελιάδα" με το ειδικό τίτλο " Ένας Ρεμπέτης κι όλοι για Έναν "
... " εκατό βαγόνια μπύρες,
...... ηρουίνες , κουκουίνες,
........ Φιλντισένιο Μπαγκλαμά,
......... Σωκρατένιο Μάλαμά " ...
(δικαίωμα ή σάβανο)
Δημοσίευση σχολίου