Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

2 Ντίσκο Ντιβάνι: 004.Μπάσταρδο Εθνοφιούζιον

Download
Θα έχετε μάλλον ακούσει μουσικές που συνδυάζουν ακούσματα από διαφορετικές μουσικές παραδόσεις, αγνοώντας τα σύνορα μεταξύ χωρών και ηπείρων, μια σύνθεση που συχνά καταλήγει σε όμορφο και πρωτόγνωρο αποτέλεσμα, η συχνά λεγόμενη έθνικ φιούζιον. Ξεχώρισα λοιπόν μερικά τέτοια κομμάτια, με κριτήριο να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο ντελικάτα, κάνοντας μια συλλογή με τα μπάσταρδα ξαδέρφια του είδους, που αποφεύγοντας τους λεπτούς χειρισμούς, καταφέρνουνε να τραβήξουνε περισσότερο την δική μου τουλάχιστον προσοχή! Θα ακούσετε μίξεις με συστατικά τσιγγάνικα, ιρανικά, περουβιανά χιλιανά, κολομβιάνικα, γιαπωνέζικα, τούρκικα, ντζαμαϊκανά, και ολίγον τι ρόκ και ντραμεντμπέις.

2 σχολίασαν:

Ανδρέας Ζαβιτσάνος είπε...

Είμαστε, που λέτε, την Κυριακή στη Νέα Σμύρνη, στο σπίτι της θείας Ευγενίας -Τζένη για τους θαυμαστές- και στον κήπο ψήνουμε λουκάνικα και άλλα είδη εδώδιμα κι εποχιακά. Εκεί λοιπόν, που ακούμε εναλλάξ ερωτικό Παντελίδη και φρέσκο Μηδενιστή, προτείνω στη θεία Τζένη την υπέροχη εκπομπή σας σχετικά με το εθνογενές μουσικό ιδίωμα του ηλεκτρικού, ρυθμικού αυτοσχεδιασμού. Η θεία έκπληκτη, με τεντωμένα αυτιά, παρατάει τα λουκάνικα. Ενθουσιασμένη λικνίζεται με την εξωτική μαντάμ Σούμακ, ενώ, σας βεβαιώ, ο κύριος Ιγκόρ την έφερε στα όρια της οργασμικής απελευθέρωσης. Τι να σας πώ...εγώ τη θεία Τζένη σε αυτή την κατάσταση δεν την έχω ματαξαναδεί. Τρόμαξα...αλλά, έτσι είναι με το το ραδιοδάδα...ξυπνά στους ακροατάς του στιγμές αταβιστικές...σχεδόν πρωτογονικές...ίσως να μιλαμέ για νέες ανθρωπολογικές αφετηρίες...εδώ είμαστε...και το μέλλον, φίλτατε μπέργκστρομ, σας ανήκει...

onar είπε...

Ευχαριστώ πολύ καλέ συνάδερφε για το λιγωτικό καλωσόρισμα, όσο άνοιξε η όρεξη της θείας Ευγεντζένης για νέα μουσική, τόσο μου άνοιξε και εμένα η όρεξη για Νεοσμυρνιώτικα λουκάνικα!

Είμαι και της περιοχής γέννημα-θρέμμα, ίσως η θεία συμφωνήσει σε ζωντανό ντιντζέι σετ με ακομπανιαμέντο ζωντανή φωτιά για ψήσιμο; :)

Καλώς σας βρήκα!

Δημοσίευση σχολίου