Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

4 Aνθρακωρηχείο: 023. Have Love Will Travel

Μέρος 1ο Download
Μέρος 2ο
Download
Πιστοί στην παροιμία ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται, φορτώνουμε το βανάκι μας με τα απολύτως απαραίτητα, ρυθμίζουμε τις ενδείξεις της χρονομηχανής μας και ξεκινάμε ένα ταξίδι όλο περιπέτεια. Άλλωστε το έχει πει και ο ποιητής: "Σαν βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη πρόσεξε να 'ναι μακρύς ο δρόμος, γεμάτος περιπέτειες γεμάτος συγκινήσεις..." Κλαψ!
ΥΓ. Εξαιρετικά αφιερωμένη στους πάντα απαιτητικούς ακροατές μας.

4 σχολίασαν:

Σπύρος είπε...

Super αυτό ναι ήταν ταξίδι, όχι σαν το άλλο(Τέξας-Οκλαχόμα-Μέμφις).Κάνε τώρα και μέρος δεύτερο με Ελληνικούς προορισμούς, ξέρεις νησιώτικα, ηπειρώτικα, του αιγαίου τα μπλουζ, τέτοια πράγματα.Με ταξιδιωτικούς χαιρετισμούς

Ανώνυμος είπε...

Νέε μου!

εκεί που κάθεσαι όμορφα και ωραία έρχεται μία γυναικεία ύπαρξη και σου λέει. Ντύσου φύγαμε και πάμε... Που πας; Στη Καμπότζη; Στην Ζιμπάμπουε; Έτσι απροετοίμαστος χωρίς εμβόλια για ελονοσία, δυσεντερία, τύφο και ηπατήτιδα A B C? Χωρίς καπελάκι, σορτσάκι, σανδαλάκι και αουντάν; Ε θα πας κάπου που ξέρεις, κάπου γνώριμα, μακριά μεν αλλά ότι πρέπει για σηκώνομαι και φεύγω τώρα.

Ενω αυτό... ααα... πλύναμε το βανάκι και το σκύλο, ετοιμάσαμε προσεχτικά ρούχα κάλτσες και σωβρακοφανέλες, κάναμε τα εμβόλια μας, ανοίξαμε χάρτες, γυαλίσαμε τα διαβατήρια, στολιστήκαμε και μπρακάραμε... Άλλο το ένα άλλο το άλλο...

Όσο για τους ελληνικούς προορισμούς εγώ μόνο την Αρζεντίνα ξέρω από τους χειμερινούς. Αυτό που νομίζω θα είχε μια σχετική πλάκα θα ήταν ένα μουσικό ταξίδι στη Μεσόγειο... Αυτό το σκέφτομαι... Με καμιά Φιλιώ Πυργάκη, Χαρά Βέρρα κλπ... you know...

daddy-o είπε...

Ωραίο το ταξιδάκι σου βα.αλ., παρότι δεν είμαι οπαδός αυτών των ψυχεδελο-σέρφ ήχων τολμώ να πω ότι η εκπομπή είχε μια ανεμελιά αρκετά δροσιστική!

Higlights του ταξιδιού: τα συγκροτήματα από το Περού, ο κυριος Honny με το Psychedelic Woman (γιατί με την Γκάνα είμεθα έθνος ανάδελφον!) και τα παλικάρια από την Τεχεράνη που ήταν πραγματικά ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΙ. Δεν ξέρω αν το γνωρίζεις, αλλά το συγκεκριμένο κομμάτι είναι διασκευή από Santana παρακαλώ, το Hope You Are Feelin' Better, και ειλικρινά είναι από τις πιο εφευρετικές διασκευές που έχω ακούσει!

Κατά τ'άλλα είχε και κάτι λακούβες το ταξίδι καπου εκεί στη Νοτιανατολική Ασία (μπλιάχ!,)και εκείνους τους Wailers τι τους ήθελες βρε αδερφάκι μου δεν κολλάγανε καθόλου, αλλά τεσπά: περάσαμε ωραία, αυτό έχει σημασία! Άντε καλό καλοκάιρι...

Υ.Γ. Καλά τέτοιο "κάρφωμα" δεν το περίμενα από εσένα ρε β.αλ.: "η λαϊκή δημοκρατία της Γερμανίας", "ο σοσιαλιστικός άνθρωπος", η φωνή να εκπέμπει ρίγη συγκίνησης σε κάθε αναφορά στους ερυθρούς χμερ... Μεγάλες στιγμές! Σε λίγο θα μάθουμε ότι το "Ανθρακωρηχείο" ήταν χορηγός επικοινωνίας της εκλογικής συνεργασίας μ-λ ΚΚΕ και ΚΚΕ μ-λ!!!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητά νταντυ... Η δροσεράδα είναι πάγιο χαρακτηριστικό μου που σε κάποιες περιπτώσεις γίνεται μέχρι και παγωμάρα.

Για το περσικό δεν το ήξερα και γω και οι χιλιάδες ακροάτριες μου σε ευχαριστούμε για την πληροφορία. Υποθέτω αν κάπου το '70 κάποιος σε κάποιο μπαράκι φώναζε: "Σαντάνα παίζεις μωρή κότα;" Θα έπαιρνε τον πούλο.

Οι λακούβες είναι νομίζω χαρακτηριστικό όλων των κακοτράχαλων δρόμων.

Το Ανθρακωρηχείο ήταν όχι απλά χορηγός επικοινωνίας της συνεργασία ΜΛ-ΚΚΕ (μ-λ) αλλα ο εμπνευστής της.

Ευχαριστώ.

Και για να μην ξεχνιόμαστε: Το σοσιαλιστικό surf beat είναι το καλύτερο surf beat.

Δημοσίευση σχολίου