Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

2 Ήρθε Η Ώρα Του Ζαβιτσάνου: 007.Uncle Meat

Download
"Ο καλλιτέχνης της σήμερον αρνείται να πεθάνει." Edgar Varese, 1921.

"Σε συγχαίρω για την ικανότητά σου να βλέπεις μακριά. Όσο για τη μουσική σου, μην ξαναδοκιμάσεις να την κάνεις εδώ." Steve Allen, μουσικός παραγωγός, 1964, απορρίπτοντας ένα demo κάποιου νεαρού μουσικού ονόματι Frank Zappa.

"Παντρεύτηκα 20 χρονών ένα αξιαγάπητο κορίτσι. Σχεδόν της κατέστρεψα τη ζωή. Έβαλα μπρος το διαζύγιο. Μετακόμισα στο στούντιό μου, ένωσα τις δυνάμεις μου με τον Ray, τον Jim και τον Roy, συνωμοτούσαμε και ραδιουργούσαμε για έναν χρόνο, παίζαμε σε μπυραρίες, μπλα-μπλα, πεινάσαμε αγρίως κτλ." Frank Zappa, 1966.

"O Frank Zappa είναι ο ηγέτης των Mothers of Invention. Οι προσωπικές του εμφανίσεις με το γκρουπ είναι σπάνιες.Η προσωπικότητά του είναι τόσο απωθητική, που καλύτερα να κρατιέται στην άκρη για χάρη των ευεπηρέαστων νεανικών μυαλών,που ίσως και να μην μπορέσουν να τον ερμηνεύσουν ορθώς. Όταν τελικά εμφανίζεται, παίζει κιθάρα. Μερικές φορές τραγουδάει. Μερικές φορές μιλάει στο ακροατήριο. Μερικές φορές συμβαίνουν φασαρίες." (κάποια λόγια στο οπισθόφυλλο του Freak Out!, 1966.)

ΥΓ. Η εκπομπή είναι μια προσφορά της εταιρίας παραγωγής ανεμιστήρων VICTORY. 

2 σχολίασαν:

Ανώνυμος είπε...

Απολαυστικά δύστροπη η εκπομπή σου αγαπητέ Ζαβιτσάνε.

Ακόμα και συ ακουγόσουνα κατσούφης, μουντρούχας, τσαντισμένος και ευφυής.

Που πήγε η γλυκύτητα της φωνής σου που συνόδευε τα καλοκαιρινά μεσημέρια στην καυτή μητρόπολη;

Που πήγε η δροσεράδα της εκφραστικότητας σου που έφερνε ανέμους δροσερών θαλασσών στα ηχεία μας;

Που πήγε η απαλότητα των μουσικών σου επιλογών που έκανε την καυτή άσφαλτο κάτω από τα πόδια μας να μοιάζει με δροσερό λειβάδι στην καλοκαιρινή αυγή;

Εεεεεεεεεεεεε;

Ζαβιτσάνος είπε...

Πολυαγαπημένε Έπαρχε, αναγνωρίζω το δύστροπο του εγχειρήματος και καταλαβαίνω το γλυκό παράπονό σας, αλλά όπως θα έλεγε και ο Ζάπα:

...let's make the water turn black...

Και να μην ξεχνιόμαστε:

Το σοσιαλιστικό χιούμορ είναι το καλύτερο χιούμορ.

Δημοσίευση σχολίου