Τρίτη 29 Μαΐου 2012

3 Ήρθε Η Ώρα Του Ζαβιτσάνου: 004.Άνευ Ουσίας, Άνευ Σημασίας (Γκρηκ Γκαράζ Και Πσυχεντέλικ: 1965-1973)

Download
...Είμαστε οι ζωντανότεροι τούτης της νύχτας. Οι χαφιέδες μάς κοιτάζουν καχύποπτα και τα φώτα σβήνουνε σε μια ώρα. Ποιος θα μας κουβαλήσει σπίτι; Κωστή Παλαμά, έρημε φωνακλά, άσωτη κλήρα μου. Τι ρωμιοσύνη δασκάλευες με φωτιά  και βουή, ανεβασμένος στην κορυφή της ελπίδας, όταν η νύχτα πετάχτηκε σαν μαχαίρι απ' τη θήκη. ...Νιώθω σχολιαρόπαιδο που του 'λαχε στραβόξυλο δάσκαλος. Καιρό λογάριαζα μαζί σου πως θα τα πάω. Φριχτό γερασμένο σκυλί, πάμε να ξεράσουμε τ' αποψινό μας μεθύσι, σ' όλες τις πόρτες των κλειστών βιβλιοπωλείων. Πάμε να κατουρήσουμε όλα τ' αγάλματα της Αθήνας, προσκυνώντας μόνο του Ρήγα. ...Φυλάξου καλά απ' τη τρέλα μου, γέρο. 'Οποτε μου τη δώσει θα σε σκοτώσω."  (απόσπασμα από το ποίημα του Λευτέρη Πούλιου, Αμέρικαν Μπαρ στην Αθήνα, 1971)

ΥΓ. Έξω απ' το κρεοπωλείο φωτογραφίζονται τα Μπουρμπούλια με τον Σαββόπουλο και όρθιο, μόνο στα δεξιά, τον Γιώργο Ρωμανό, το 1970.

3 σχολίασαν:

Έφη Τάδε-Ζαρατούστρα είπε...

Μιας που πρόλαβα, πριν αρχίσουν οι εμπεριστατωμένες μαρξιστικές αναλύσεις περί της εκπομπής ταύτης, επιτρέψατέ μου, φίλτατε Ζαβιτσάνε, να σας εκφράσω τα ταπεινά μεν πλην θερμά μου συγχαρητήρια!
Μου φτιάξατε τη διάθεση με τους Uptight και τους Rabbits στο α' μερος και με συγκινήσατε σφόδρα με την κομματάρα του Ρωμανού και την εκτενή αναφορά στους Εξαδάκτυλος στο β'...

Πτωχά και περιττά τα περαιτέρω λόγια... Εύγε!

Ανδρέας Ζαβιτσάνος είπε...

Φίλη Έφη, σας ευχαριστώ ενθέρμως για την ακρόαση και ταπεινώς ζητώ συγγνώμη για την αδικαιολόγητη αργοπορία απαντήσεως μου.
Επιπλέον δε, θα ήθελα να εκφράσω και δημοσίως τα συγχαρητήριά μου για τα εξαιρετικής γευστικής απολαύσεως πιτάκια με το συκώτι. Βλέπετε ακόμα τα μνημονεύω....

ΥΓ. ο ήλιος θα γίνει κάποτε ροζ.

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά φτιάξτε το..

Δημοσίευση σχολίου