Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

8 Ήρθε Η Ώρα Του Ζαβιτσάνου: 001.Οι Ζενγκακούρεν Πάνε Στη Μάχη

Download
Ο Ζαβιτσάνος εξαίρετος γνώστης του ιαπωνικού πολιτισμού, παρουσιάζει στην πρώτη του εκπομπή στο radiodada
μια επιτομή του ιαπωνικού πολιτικού τραγουδιού της δεκαετίας του '60. Ας αφήσουμε τα πολλά λόγια κι ας κρατήσουμε μόνον αυτό που αναφέρει ο Τσουάνγκ-Τσου στο ημερολόγιό του από το ταξίδι του στο Κιότο:

...ο Χουέι Τσε είχε πει: "Γνωρίζω το κέντρο του κόσμου. Είναι βόρεια από το Γιεν και νότια από το Γουέ". Ο Χουέι Τσε σκεφτόταν πως αυτά τα λόγια του έπρεπε να ληφθούν πολύ σοβαρά υπ' όψη σ' ολόκληρο τον κόσμο και ότι μπορούσαν να διαφωτίσουν όλους τους εραστές της διαλεκτικής. Και πράγματι, όλοι οι εραστές της διαλεκτικής αγαλλίασαν μ' αυτά τα λόγια...

8 σχολίασαν:

daddy-o είπε...

Σύντροφε Ζαβιτσάνε, καλωσήρθες στο radiodada!

Όπως εύστοχα επισημαίνουν και οι ιάπωνες σύντροφοι, "στον πραγματικά αντεστραμένο κόσμο το πραγματικό είναι μια στιγμή του ψεύτικου". Να ήξερες πόσα χρόνια με πας πίσω αγαπητέ Ζαβιτσάνε. Πίσω σε εκείνα τα χρόνια που είχαμε την γενναιότητα να πίνουμε ένα μεσκάλ με τους φίλους μας...

Αλλά αυτό πάλι δεν έχει και πολύ σημασία, έτσι δεν είναι; Αυτό που έχει σημασία είναι ότι με αυτή την ζενγκακούρεν-εκπομπή απέδειξες Ζαβιτσάνε πόσο αυθεντικά γνωρίζεις την τέχνη της μεταστροφής! Αυτό που έχει σημασία είναι ότι μας υπενθύμισες πως "ζούμε με έναν τρόπο που μας διαφεύγει"!

Υ.Γ. Καλά Ζαβιτσάνε, νομίζω καταλαβαίνεις ότι κινδυνεύεις με άμεση διαγραφή... Μα είναι δυνατόν, σε ένα σταθμό όπου τόσο η διεύθυνση όσο και η υποδιεύθυνση κοιμούνται με το κόκκινο βιβλιαράκι του Μαό κάτω από το προσκέφαλο,η πρώτη σου εκπομπή να είναι αφιερωμένη στο ιαπωνικό πολιτικό τραγούδι;

Ανώνυμος είπε...

Καταγγέλω την οπορτουνίστικη και σοσιαλιμπεριαλιστική στρατηγική της διεύθυνσης του σταθμού να εντάξει σε αυτόν τον εν λόγω παραγωγό, του οποίου το όνομα δεν αξίζει ούτε να εκφέρεται από στόματα ταγμένα στην εμβάθυνση της σκέψης του Προέδρου Μάο.

Και ουχί μόνον, η διεύθυνση του σταθμού προχώρησε σε αυτή την κίνηση η οποία μόνο σαφής οπισθοδρόμηση από τον δρόμο του σοσιαλισμού αλλά επιπλέον έδωσε και βήμα λόγου σε αυτό το σοσιαλιμπεριαλιστικό σκουλήκι που η μόνη του λειτουργία είναι να τρώει τις ρίζες των 100 λουλουδιών που ανθίζουν.

Ως εκ τούτου, πιστοί στα λόγια του Προέδρου Μάο που όπως είπε: "Το ραδιόφωνο ξύνει τα αυτιά του νεροβούβαλου και διώχνει τα πουλιά που τρώνε τον καρπό του ρυζιού", καταγγέλουμε ανοικτά και καλούμε σε ένοπλη πάλη ενάντια στον πράκτορα του σοσιαλισμού Ζαβιτσάνο.

Άλλωστε το κέντρο του κόσμου είναι όπως βγαίνεις απο το Βουχάν παίρνεις τον S8 μετά στρίβεις δεξιά στον G70 και τον πας όλο ίσα...

Ανδρέας Ζαβιτσάνος είπε...

Eν αρχή, φίλτατε "NTANTY"(κατά το δανδή), σας ευχαριστώ πολύ για το συγκινητικό σας μήνυμα. Eίναι πράγματι ένα μήνυμα ειλικρινούς συμπαράστασης στους δύσκολους και πονηρούς καιρούς που διανύουμε, κατά τους οποίους βρέθηκα κι εγώ, σεμνά και ταπεινά, να συνδράμω με όλες μου τις δυνάμεις στο ψηφιοποιημένο ραδιοφωνικό εγχείρημα RADIODADA, για έναν κόσμο πιο ανθρώπινο, ενάντια στην διαρκώς προβαλλόμενη και καλπάζουσα βαρβαρότητα. Tο ότι στέκομαι πλάι σας, πέρα από αληθινή χάρα, με γεμίζει με ασίγαστο πάθος και θάρρος για τη συνέχεια. Για μένα θα είστε πάντα ένας φάρος στα τόσο δαιδαλώδη, όσο και ερεβώδη μονοπάτια της υπάρξης. Σας ευχαριστώ από καρδιάς.

Aς έλθω τώρα στον υβριστή μου. Eίμαι τυχερός για την εκ του ιαπωνικού βουδισμού προερχομένη στωϊκότητά μου. Δεν θα φτάσω λοιπόν στο κοπρώδες επίπεδό του. Iησουήτες, φανατικούς, σεχταριστές και ανεγκέφαλους η Iστορία γνώρισε αμέτρητους. Όσο κι αν ενταφίασαν την Aλήθεια, ουδέποτε νέκρωσαν το πάθος για τη νίκη Aυτής. Για την εδραίωση της Eλευθερίας. Eξάλλου, όπως λέει και μια λιμπελούλα* (ένα πιο μακροσκελές είδος χαϊκού):

Tο βαρέλι με τις ρέγγες
θα μυρίζει πάντα ρέγγα,
όπως κι ένας κινεζόφιλος
θα βρίσκεται πάντα στο στοιχείο του
όπου υπάρχει κρυφή συνομωσία
της υποδιοικήσεως.

Αν χρειαστεί, θα επανέλθω.

πακιμποη είπε...

YATTA!!!

μιλάμε έχετε πάρει φωτιά στο ράντιονταντα με τις τελευταίες εκπομπές. σας ακούω σταθερά κι ας μην κομμεντάρω να ξε'τε, κ σας ακούει και -παρά τη θέλησή του- ένα μέρος του αγροτοκτηνοτροφικού πληθυσμού εν ήπειρω που έχει πάρε δώσε με το Ε.Σ.Υ.

Γιασου Ζαβι Τσαν Ε Μας Τορα Τορα Τορα

Ανδρέας Ζαβιτσάνος είπε...

Aγαπητέ μου πακιμπόη, χαρά μου που σε γνωρίζω κι εγώ, έστω και μ' αυτόν τον νιου-έιτζτζτζ τρόπο. Tο λιγότερο που μπόρω να σου προσφέρω, εσένα, αλλά και του δοκιμαζομένου, μα πάντα ηρωικού και περίφανα αγωνιζομένου για τα ιδανικά της πατρίδος αγροτοκτηνοτροφικού πληθυσμού της γεννναίας ηπείρου, ως θερμό καλωσόρισμα είναι τούτο:

Φρέσκια άνοιξη
ανθίζει η κερασιά
κι ο πίθηκος χαιρετά την Kίνα

vas είπε...

πλεον και ο συντροφος Ζαβιτσανος ενιωσε στο πετσι του την συγκρουση με τα συμφεροντα των οργανωμενων μειοψηφιων και των συντεχνιων...
Εμεις δηλωνουμε αλλυλεγγυη και αφιερωνουμε το τραγουδακι
http://www.youtube.com/watch?v=1UMGDK9uXCU

A Sperm Race Winner είπε...

1. スタートあなたによって削除されました
2. ロングライブマオ
3. 私は日本の音楽で最高の歌手として認識して唯一の歌手:http://www.youtube.com/watch?v=Lv5Efn2z9ec

Ανδρέας Ζαβιτσάνος είπε...

Φίλτατε "βας", η αλληλεγγύη σας είναι για άλλη μια φορά περίτρανη απόδειξη της θαρραλέας προσωπικότητάς σας. Του αδάμαστου ήθους σας. Είναι αυτή η αξιοπρέπεια που ως στάση ζωής αποτελεί το μεγαλείο του ουμανισμού. Το πρότυπο του ανθρώπου. Αυτή η ενσυναίσθηση, η βιωμένη, δεν περιγράφεται. Άλλωστε και το λινκ που επισυνάψατε, αυτό διατρανώνει.

Αγαπητέ μου, τώρα, Διευθυντά, θα σας παραθέσω μερικά από τα λόγια της Μαρίκο Φουκουχάρα, από το οπισθόφυλλο του ανεπανάληπτου, ωστόσο απαγορευμένου στην Κίνα, δίσκου της με τον προβοκατέρ τίτλο "Το Σημείο Έκρηξης Της Ιδεολογίας Στην Κίνα": ..Οι κινεζολόγοι, σχεδόν όλοι σταλινοχριστιανοί, (το μίγμα είναι εξαπλωμένο παντού, αλλά εδώ ακόμα περισσότερο) προσκόμισαν την κινεζική ψυχή για να ομολογήσει τη νομιμότητα του νέου Κομφούκιου.Αυτό που ήταν κιόλας γελοίο μέσα στη συμπεριφορά των αστών διανοούμενων της σταλινόφιλης αριστεράς βρήκε την πιο ωραία ευκαρία ν' ανθίσει...Δεν είναι η Κίνα, αλλά ο κόσμος μας, που παράγει αυτό το γελοίο...Εκατό χιλιάδες άνθρωποι παίρνουν τα όπλα για να κριτικάρουν το καταχθόνιο βιβλιο της Αυτο-τελείωσης (άλλοτε επίσημο βιβλιαράκι του Λιου Σάο Σι...Επιτέλους ο Μαρξισμός κινεζοποιήθηκε...
Αυτά όλα εκεί γύρω στον σκληρό Απρίλη του 1967. Θέλω να πιστεύω, όπως εξάλλου και η συντρόφισσα Μπέσσυ, ότι η διαχωρισμένη σκέψη δεν θα διαβρώσει το ακέραιο της διοικήσεως.

ΥΓ. Ο Μπέρια αυτού του σταθμού δεν πρέπει να νικήσει.

Δημοσίευση σχολίου