Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

5 Ο Charlie Parker Στο Ξενοδοχείο Ιδιοφυϊα: 017.Στα Άδυτα Του "Ξενοδοχείου Ιδιοφυϊα"

Download
Πώς γίνεται και "τζαζεύει" ένας άνθρωπος; Η ακρόαση δίσκων του Coltrane στην εφηβεία δημιουργεί μόνιμες βλάβες στα εγκεφαλικά κύτταρα του εφήβου; Θα καταφέρει ποτέ ο κύριος daddy-o να απαλλαγεί από τις νέγρικες "καραμούζες" της κόλασης και να ζήσει επιτέλους μια ευτυχισμένη παιδική ηλικία;
Αυτά και άλλα βαρυσήμαντα ερωτήματα που απασχολούν την παγκόσμια κοινή γνώμη βρίσκουν την απάντησή τους σε μια (εντελώς) προσωπική εκπομπή μακράς διάρκειας με θέμα το πώς ξεκίνησα το ταξίδι μου στον κόσμο της jazz μουσικής...

5 σχολίασαν:

past είπε...

Σνιφ!

Σκέφτομαι πόσους δίσκους δεν έχω ακούσει από τότε που πήρε σύνταξη το πικάπ. Πόσο επηρεάζει άραγε το χαρακτήρα σου μια τέτοια απώλεια; Σα να μεταναστεύεις και να χάνεις φίλους και αγαπημένα μέρη.

daddy-o είπε...

Αχ ρε Past... Πονεμένη ιστορία αυτή με τα πικάπ και τα παλιά βινύλια, που όντως μοιάζουν με τους παλιούς μας φίλους. Να σκεφτείς ότι εγώ αντικατέστησα το δικό μου συνταξιοδοτημένο πικάπ πριν μερικούς μήνες και όταν άρχισα να ξανακούω βινύλια μου έσκασε και η ιδέα για αυτή την εκπομπή! Σ' ευχαριστώ πολύ για την ακρόαση!

Κατά τ'άλλα (και επειδή ξυπνάει μέσα μου ο Ανδριανόπουλος): εμ γι' αυτό έχουμε υπέρογκο δημόσιο χρέος, γιατί σε αυτή τη χώρα παίρνουν συντάξεις ακόμη και τα πικάπ!!!

vas είπε...

το birds of fire τον ακουγα εντελως τυχαια προχτες στο γραφειο (ξενερωμα) αν και ενα αλλο ασμα. (αυτο http://grooveshark.com/#/s/One+Word/3gPVwo?src=5)...Θυμαμαι μαλιστα οτι τα χαμε βρει παρεα στο δισκαδικο στο μοναστηρακι στο πισω δωματιακι (7+7 το λεγανε??) και μαλιστα εγινε ψιλοπαρεξηγηση για το ποιος θα τον παρει, μιας και ειχε μονο εναν. Τελικα επεσε στα χερια μου και ακομα εχω καποιες τυψεις οτι σε εριξα... Βεβαια απο τοτε ο αριθμος των βινυλιων/cd σου αυξηθηκε οπως το ελληνικο χρεος, οποτε σου αξιζε εκεινο το προκαταβολικο "κουρεμα" (χεχε).

afrodite είπε...

Hello Dady-o. Aπό το ανθρακωρηχείο έμαθα ότι εσύ είσαι εσύ. Απέφευγα καιρο τη τζάζ. Ευκαιρία είναι να την ξανασυναντήσω.. φιλιά από τα παλιά και χαίρομαι που σε ακούω διαδικτυακά

daddy-o είπε...

Vas... Πω, πω ρε φίλε! Που το θυμήθηκες εκείνο το πίσω δωματιάκι στο 7+7? Κατά τ'άλλα, σιγά μην έχεις τύψεις εσύ, αρχιπροβοκάτορα!

Afrodite... Καλωσήρθες στο "Ξενοδοχείο Ιδιοφυϊα" και σε ευχαριστώ για την ακρόαση. Πολύ χαίρομαι που το radiodada γίνεται η αφορμή για να "συναντηθούμε" ξανά, αν και νομίζω ότι από εδώ και πέρα θα τα λέμε πολύ συχνά στους δρόμους! Πάντως είναι αλήθεια ότι δεν διάλεξες και την πλέον αντιπροσωπευτική εκπομπή του "ξενοδοχείου" ως πρώτη επαφή, αλλά δεν πειράζει... Αν έχεις το χρόνο και την όρεξη τσέκαρε και κάποιες από τις προηγούμενες εκπομπές. Θα ξανασυναντήσεις την jazz (και ίσως να την συμπαθήσεις περισσότερο) και θα διαπιστώσεις ότι μου αρέσουν και άλλα είδη από τον μεγάλο "ωκεανό" της μαύρης μουσικής. Φιλιά.

Δημοσίευση σχολίου