Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

3 Aνθρακωρηχείο: 016.Three Chords And The Truth

Three Chords And The Truth - Μέρος Α'
Three Chords And The Truth - Μέρος Β'
Three Chords And The Truth - Μέρος Γ'

Πάντα μέσα στην επικαιρότητα, το ανθρακωρηχείο σας προσφέρει μία εκπομπή υπερπαραγωγή που πιάνει τον παλμό της εποχής. Η συνέχεια του αφιερώματος στην αμερικάνικη φολκ μουσική που τόσο σας έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον. Στο πρώτο μέρος μιλάμε για την IWW και την μουσική της. Στο δεύτερο λέμε την ιστορία του Joe Hill. Και στο τρίτο εξετάζουμε το πως διατηρήθηκε η μνήμη του Hill και των ομοίων του...
ΥΓ. Στη φώτο μία μπάντα της I.W.W.

3 σχολίασαν:

σπύρος είπε...

Μπράβο ,ζήτω οι Βιομηχανικοί Εργάτες του Κόσμου . Ωραία εκπομπή ,έχω δύο παρατηρήσεις :1)Έπρεπε να πείς περισσότερα ,άλλωστε το θέμα είναι σχετικά άγνωστο στους Έλληνες ,πέρα από τα βασικά .2) Πολλές εκτελέσεις του I Dreamed I Saw Joe Hill Last Night-μέτρησα πρόχειρα 6- ,νομίζω πως υπάρχουν αρκετά άλλα τραγούδια που ταίριαζαν να παίξουν ,αν και ξέρω ότι είναι λίγο δύσκολο να βρεθούν .Επίσης μόνο ένα τραγούδι απο Woody??? ,θα σε μαλώσω .Τέλος πάντων νομίζω ότι άλλες δύο δύωρες εκπομπές έβγαιναν ,παρότι φαντάζομαι πως σου πήρε πολύ χρόνο να φτιάξεις αυτές που ακούσαμε .
Ένας συναδελφος-σύντροφος .
Υ.Γ. Έχουμε δει και τους Last Drive μαζί κάποτε
Με βιομηχανικούς χαιρετισμούς Σπύρος

Ανώνυμος είπε...

Σπύρο, ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και την υπομονή σου να ακούσεις την εκπομπή. Η αλήθεια είναι ότι απο που να ξεκινήσεις και που να τελειώσεις την ιστορία των wobblies, και πίστεψε με δεν θα ήθελε κανείς να ξεκινήσω και να μην σταματάω με τίποτα. (Δε θέλω και πολύ!). Άλλωστε αυτή η εκπομπή είναι μέρος μιας σειράς εκπομπών όλες αφιερωμένες στην αμερικάνικη φολκ... Οπότε θα απολαύσεις όχι μόνο άλλες 2 ώρες αλλά πολύ περισσότερο. Και ναι ο Woody θα έχει ολόκληρη εκπομπή αφιερωμένη στην πάρτη του... :Ρ

Όσον αφορά τις πολλές εκτελέσεις είναι όντως 6 συν άλλες 2 "διασκευές"... κοίτα αν σκεφτείς ότι αρχικά το πλάνο ήταν για καμιά 10αριά, αποφύγαμε τα χειρότερα (που θα έλεγε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος) με μόνο 6... Απλά θέλησα να δείξω τη συνέχεια και τη διάρκεια που έχει αυτό το τραγούδι όπου σε συνδυασμό με τα τραγούδια-αναφορές στον Τζο Χιλ στο τρίτο μέρος να φτιάχνουν μια εικόνα της επίδρασης του στην μουσική... Ναι ήταν κουραστικό μουσικά αλλά ήθελα να κάνω και ένα μικρό tribute... Ίσως κάποιες θα μπορούσαν να λέιπουν αλλά και πάλι κάτω απο τις 4 δεν θα έπεφτε με τίποτα.

Αυτά... Και πάλι ευχαριστώ για την ακρόαση :)

Έφη Τάδε-Ζαρατούστρα είπε...

Tα κατάφερα επιτέλους! Τις άκουσα και τις τρεις!(αν και μια χαρά ακούγονταν και αυτόνομα, σαν ξεχωριστές εκπομπές..)

Και έχω να πω ότι το χάρηκα, όχι τόσο για το μουσικό κομμάτι του πράγματος, αλλά γιατί ένιωσα ότι παρακολουθούσα ένα ΄μουσικό ντοκυμανταίρ΄, με ενδιαφέρουσες πληροφορίες, ωραίες ιστορίες και, φυσικά,'καυτό' θέμα...! (ιδιαίτερα μπράβο για το 2ο μέρος, που προσωπικά βρήκα πιο ΄δεμένο')

Άντε και στα δικά μας!

Δημοσίευση σχολίου