Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

5 Ανθρακωρηχείο: 015.London Is The Place For Me

Download
Μετά από πάρα πολύ καιρό άλλο ένα ανθρακωρηχείο βγαλμένο μέσα από την επικαιρότητα, ξεσκονίσαμε τα μικρόφωνα βγάλαμε τα βινύλια μας απο τις κατακόμβες και είμαστε εδώ. Με αφορμή τις διαδηλώσεις στην Αγγλία στις αρχές Αυγούστου λέμε την (και) μουσική ιστορία πίσω από την πολυφυλετική Αγγλία. Ιστορία που ξεκινάει απο τα calypso και τους πρώτους μετανάστες από την Καραϊβική στην αγγλική μητρόπολη, τροφοδοτείται από τα ska τα rocksteady και reggae ακούσματα, συναντάει τις υποκουλτούρες της εργατικής τάξης σε Λονδίνο και Kingston, ενοποιεί τους φτωχούς νέους της μητρόπολης διαμελίζεται από νεοναζιστικές αντιλήψεις και απαντά ευθέως και με μεγαλύτερη δυναμική το ska punk. Από τις φυτείες λοιπόν, στα προάστια μαύροι και λευκοί ενωμένοι στο πνεύμα του '69...

ΥΓ. Αντιρατσιστική και αυτή η εκπομπή, δεν το έκανα επίτηδες όμως...

5 σχολίασαν:

StormRider είπε...

Darcus Howe λέγεται ο γέρος τελικά. Έχει ξεκινήσει και μια προσπάθεια για την βιογραφία του μιας και έχει παρελθόν.

Ωραίο το ταξίδι στο UK και τις αποικίες του.

Έφη Τάδε-Ζαρατούστρα είπε...

Thank you very much... Επιτέλους έβαλα το μπερδεμένο κουβάρι της reggae-ska-punk σε μια ιστορική και μουσική σειρά! (τη δεύτερη φορά, που συγκεντρώθηκα και παρακολούθησα την ιστορία, την πρώτη απόλαυσα μόνο τη μουσική!)

Πάντα τέτοια!

daddy-o είπε...

Μπράβο ρε φίλε! Ίσως η καλύτερη εκπομπή του Ανθρακωρηχείου, για τα δικά μου αυτιά τουλάχιστον... Αλλά για να σε πειράξω και λίγο: παίζει ο βα.αλ. στην εκπομπή του τριτοκοσμική μουσική??? Θα ψηφίσω ΠΑΣΟΚ ρε πούστη μου!

A Sperm Race Winner είπε...

Φίλε μου βααλ θα με κάνεις να συμφωνήσω κι εγώ με τον Daddy (φτου!).
Πραγματικά εξαιρετική η εκπομπή σου και ως «πληροφοριακό υλικό» αλλά και από μουσικής άποψης. Α'Α'Α' που λένε και στα χασάπικα.
Το "Rude Boy" μαζί με το "Studio One Soul" και το "Studio One Kings" (προσωπικά για εμένα) είναι ίσως οι πιο κορυφαίες Studio One συλλογές της Soul Jazz Records.
Τώρα όσο αφορά την εκπληκτική συλλογή της δισκογραφικής Honest Jon's "London is The Place For Me" απλά να αναφέρω ότι εκτός από το Cdάκι που έπαιξες (που είναι το πρώτο Volume) υπάρχουν άλλα τρία της ίδιας σειράς τα οποία είναι εξίσου καλά. Κάποια δε από αυτά περιγράφουν το ίδιο σκηνικό αλλά με αφρικανούς μετανάστες.
Αυτιά! Καλή συνέχεια

Υ.Γ. Κοίτα δεις φίλε που μόνο από την εκπομπή σου το ΠΑΣΟΚ μάζεψε δυο ψηφοφόρους!

Ανώνυμος είπε...

@rider

Thanx για τα infos και για την συμβολή σου στο πληροφοριακό μας κομμάτι. Συνεπιβάτες στα ταξίδια είναι πάντα καλοδεχούμενοι.

@έφη

Είναι αρκετά μπερδεμένο ακόμα όπως είναι και όλα τα μουσικά ρεύματα άμα δεν τα εξετάζεις ακαδημαικά αλλά μέσα στην κοινωνική τους ροή... (Έεεε;).

@daddy

H καλύτερη εκπομπή του ανθρακωρηχείου θα είναι πάντα αυτή που δεν έχει ηχογραφηθεί ακόμη...

Και τα γκέτο του ανεπτυγμένου κόσμου τρίτος κόσμος είναι...

@καναλάρχα

Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια, η παραγωγή μας βασίζεται σε παραδοσιακές μεθόδους και φροντίζουμε για τα καλύτερα υλικά...

Δημοσίευση σχολίου