Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

5 Ο Charlie Parker στο Ξενοδοχείο Ιδιοφυϊα: 014.The Jazz Corner Of The World - Μέρος 2ο: South Of The Border

Download
Πολλά χρόνια πριν η "ethnic" μουσική εμφανιστεί στα ράφια των δισκάδικων ως η νέα τάση της μουσικής βιομηχανίας, κάτι περίεργοι τύποι που αγαπούσαν τον αυτοσχεδιασμό άρχισαν να εξερευνούν τις μουσικές του κόσμου. Το δεύτερο μέρος του αφιερώματος (που άργησε υπερβολικά!) ασχολείται με τα μουσικά ταξίδια που έκαναν οι τζαζίστες στην Λατινική Αμερική, επικεντρώνοντας στα νησιά της Καραϊβικής και τη Βραζιλία. Προσπάθησα και πάλι να παρουσιάσω με ποιούς τρόπους οι μουσικοί της jazz δημιούργησαν σταδιακά το μουσικό ιδίωμα που ονομάστηκε latin jazz, καθώς και να καταγράψω μερικές σημαντικές συνεργασίες ανάμεσα σε τζαζίστες και μουσικούς από τη Λατινική Αμερική. Καλή ακρόαση!

5 σχολίασαν:

ΔΩΡΑ είπε...

To είπες και μόνος σου
Μαθήματα Μουσικής Ιστορίας!
Πειράζει που κράταγα σημειώσεις?
Thanks.

Ανώνυμος είπε...

γαμώ τις εκπομπές
ευχαριστούμε για τις στιγμές χαλάρωσης...

daddy-o είπε...

Δωρούλα... Τι είναι αυτά που ρωτάς βρε "ξαδέρφη"?
Όχι απλά δεν πειράζει να κρατάς σημειώσεις, αλλά επιβάλλεται κιόλας. Δεν το έχω ανακοινώσει ακόμη στην εκπομπή, αλλά αρχές Ιουλίου θα ξεκινήσουν τα διαγωνίσματα στο "ξενοδοχείο" και σε θέλω καλά προετοιμασμένη!!!

Ανώνυμε... Ευχαριστώ και εγώ για την ακρόαση!

vas είπε...

τα σκευη μου!
πολυ ωραια μουσικουλα και επικαιρη...(mr WATERMELON MAN...)

daddy-o είπε...

Χαιρετίζω τον (ίσως) πιο ταλαντούχο ιστιοπλόο της γενιάς του! Έτσι είναι vas αγόρι μου, μόλις πιάσουν οι ζέστες εδώ στο "ξενοδοχείο" βγάζουμε τα τραπεζάκια έξω και ακούμε εκλεκτά άσματα από τις χώρες της Λατινικής Αμερικής... Όσο για το Watermelon Man, σκεφτόμουν να το παίξω από την εκτέλεση του μπάρμπα Mongo αλλά μετά θα με έκραζες ότι είμαι εμπορικός!

Δημοσίευση σχολίου