Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

17 Και Τα Αυτιά Έχουν Τύχη: 004.Δεύτερο Χέρι

Download
Ξεκινάς να μαγειρέψεις μία γκουρμεδιά. Πηγαίνεις λοιπόν και αγοράζεις εκλεκτά υλικά για να βελτιώσεις το αποτέλεσμα. Επιστρέφοντας ξεκινάς να μαγειρέψεις και απ´τη μία κάτι άρπαξε στο σοτάρισμα, απ᾽την άλλη έκανες κάτι λάθος στην εκτέλεση, στο τέλος τα μαζεύεις όλα αυτά μαζί σπας τρία τέσσερα αυγουλάκια και κάνεις μία υπέροχη ομελέτα. Τα λέω αυτά γιατί πολύ θα ήθελα αυτή η εκπομπή να είναι ένα μίνι αφιέρωμα στις διασκευές της δεκαετίας που πέρασε αλλά όπως λέω και στα ενδότερα τελικά μου βγήκε ολίγον ίζυ-λίσενινγκ... Όπως και να χει...καλή μας όρεξη και σάλα με ηχεία.




Χρήσιμαι Πληροφορίαι
Σας ποστάρω παρακάτω και έναν player με τις original/πρώτες εκτελέσεις* των κομματιών που ακούγονται στην εκπομπή.



*Εκτός από την εκτέλεση του Saint James Infirmary, για την οποία ως "αρχική εκτέλεση" έχω βάλει την κλασική εκδοχή από τον Louis Armstrong.

17 σχολίασαν:

Ανώνυμος είπε...

Καταρχήν αν πιστεέυεις ότι με τέτοια κόλπα θα μου φας ακροάτες, θα μου ρίξεις την ακροαματικότητα και ότι θα κερδίσεις στην διαφημιστική πίττα είσαι πολύ γελασμένος.

Κατα δεύτερον καναλάρχα μου, λυπάμαι που το λέω αλλά ελάχιστα πράγματα με άρεσανε απο αυτά που μας τράταρες...

Όντως ήταν πολύ easy listening και κάποια τελειώς άνευρα θα έλεγα...

Παντώς με ιντρίγκαρες με το θέμα σου...

Επιφυλλάσομαι...

daddy-o είπε...

Μας κατέστρεψες με αυτή την εκπομπή ρε καναλάρχη. Μετά από αυτό, για να πατήσει το πόδι της θυληκή ύπαρξη στο "ξενοδοχείο", πρέπει να κάνω τρία δίωρα αφιερώματα στον Chet Baker!!!

Στα σοβαρά τώρα. Εντάξει, ήταν λίγο easy listening και γι'αυτό δεν ξετρελάθηκα, αλλά υπήρχαν και μερικές εξαιρετικές επιλογές. Σημειώνω στα θετικά λοιπόν: Budos Band, Marc Ribot, Sharon Jones & The Dap Kings, Marianne Faithfull, Thalia Zedek και Charlie Haden.

Σε σχέση με τους δύο τελευταίους να ενημερώσω τους ακροατές που έχουν "τυχερά αυτιά" (για να εκπληρώσω το ρόλο που έχω σε αυτό το κανάλι!) ότι η δεσποινίς Zedek, είτε στις προσωπικές της δουλειές, είτε στους δίσκους της με τους Come είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ: ένα από τα καλύτερα κρυμμένα μουσικά μυστικά των δύο τελευταίων δεκαετίων! Ψάξτε, ακούστε και δεν θα το μετανιώσετε.
Όσον αφορά τον κύριο Haden, έστησε μαζί με την πιανίστρια Carla Bley την Liberation Music Orchestra το '68 και η ορχήστρα ηχογράφησε ένα και μοναδικό δίσκο για την Impulse! το '69. Πολλά χρόνια μετά,to 2005, οι δύο μουσικοί έκαναν ένα reunion της ορχήστρας για να ηχογραφήσουν το δίσκο Not In Our Name, απ'όπου προέρχεται και το This Is Not America. Και οι δύο δίσκοι είναι πολύ καλοί, αν και παοκαλυπτικοί του πόσο έχει αλλάξει η jazz που θέλει να είναι πολιτικοποιημένη μέσα σε 35 χρόνια! Αυτά...

Υ.Γ. Μερικές φορές δεν σε καταλαβαίνω καθόλου καναλάρχη μου: αυτή η διασκευή του Martin Gore στο Loverman είναι από τις ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΦΛΑΤΑΔΟΥΡΕΣ που έχω ακούσει ποτέ! Γούστα θα μου πεις, αλλά...

πακιμποη είπε...

Καταρχήν ευχαριστώ για την αφιέρωση. Δεν τον είχα αυτό το δίσκο του ribot οπότε σπεύδω...

κατά δεύτερον αυτά με τα ιζυ λίστενινγκ να τα κόψετε άπαντες, γιατί θα σας καταγγείλω για ελιτισμό. αντε...

κατά τρίτον η zedek οντως τα σπάει. να μην ξεφύγει πέρα από τους δίσκους της και το EP you 're a big girl now που έχει τραγουδάρες...

πακιμποη είπε...

ωπ. αυτόν το δίσκο έβαλες. τώρα σε ακούω...
ωραίοοος. το candy sais πάντως είναι ακόμα πιο καλό...

A Sperm Race Winner είπε...

Βαάλ
Καταρχήν αν πιστεύεις ότι με τέτοια σχόλια θα σου ξαναφιερώσω κομμάτι στην εκπομπή μου εισαι βαθιά νυχτωμένος.

Δεύτερον...επιφυλάξου!

Ντάντυ-Μπλου
Η εκπομπή όπως σωστά "συνέλαβε" το έμπειρο αυτί του μουσικού παραγωγού (έρε τα κοπλιμέντα πάνε κι έρχονται), εκτός των άλλων, ήταν όντως και λίγο «γένους θυληκού». Τώρα θα μου πεις γιατί στα σχόλια της εκπομπής είμαστε (κυριολεκτικά) -τρεις κι ο κούκος- αύτο είναι μία άλλη ιστορία...

Για αυτά που σημείωσες ως "θετικά" ακούσματα, μπορώ να πω ότι για κάποια από αυτά ήμουν σχεδόν σίγουρος ότι θα σου άρεσαν. Όμως ήμουν 100% σίγουρος ότι η "φλαταδούρα" του Gore δεν θα σου άρεσε ακόμα κι αν σου έλεγα ότι το είχε ενορχήστρωσει ο Count Basie.
Οπότε -νταξ- μια χαρά είμαστε. Μέσα πέσαμε.

Υ.Γ.1 Καλά…γενικά έχε στο νού σου ότι μερικές φορές ούτε εγώ με καταλαβαίνω...
Υ.Γ.2 Στις επόμενες εκπομπές μου θα γράφω και το κλασικό από τα ένθετα των δίσκων: «Original Notes by Daddy-O»

Πακιμπόη
Με όλο το συμπάθιο δηλαδής...από τα μουσικά σου γούστα μπορώ να βγάλω το συμπέρασμα ότι είσαι μια χαρά άνθρωπος - αλλά πως μπορείς να είσαι ακροατής (και φίλος φαντάζομαι ε?) ενός παραγωγού ο οποίος σε αντιλαμβάνεται ως "διαφημιστική πίτα"?

Λοιπόν. Για αυτό που λες για το ίζυ λίσενινγκ έχεις δίκιο. Απλά για να μη παρεξηγηθώ, να εξηγήσω τι εννοώ με αυτό, γιατί όντως ακούγεται ολίγον «απαξιωτικό» και ελιτίστικο όπως λές και συ.
Απλά ήθελα να περιγράψω με αυτόν τον όρο ότι ενώ είχα φτιάξει μία σχετικά μεγάλη playlist από διάφορες διασκευές, που όμως ήταν πολύ αταίριαστες μεταξύ τους, έπεσα στη λούμπα να κρατήσω μία σχετική ροή μεταξύ των επιλογών και αυτό κατά τη γνώμη μου την έκανε λίγο πιο «στρογγυλεμένη» ως συνολικό άκουσμα...ελπίζω να κατάλαβες τι εννοώ.

Αυτιά και φυσικά thanks για την ακρόαση!

Έφη Τάδε-Ζαρατούστρα είπε...

...μόλις ακούω από τον άλλο player, με τα αυθεντικά, την πρώτη εκτέλεση του Just dropped in... από τον Jerry Lee Lewis... Κοίτα τι μαθαίνει κανείς ξαφνικά για τα αγαπημένα του κομμάτια! Και μόνο για αυτή την πληροφορία, τα σέβη και τις ευχαριστίες μου!

Κατά τα άλλα, βρήκα ενδιαφέρουσες τις περισσότερες απο τις επιλογές σου και δεν 'έπεσα' καθόλου (θες που την άκουσα την κατάλληλη ώρα, θες που ανήκω στο γυναικείο φύλο, όπως σημειώνετε από πάνω, δεν ξέρω...)

Α, ο Daddy έχει δίκιο για τον Martin L. Gore... Ελαφρώς απαράδεκτος και στα δικά μου αυτιά..

τα φιλιά μου και καλή συνέχεια!

ΥΓ: Έχω πάθει και μια στενοχώρια, ένα 'θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες' πράμα με τα κομμάτια που διάλεξες, μάλλον καταλαβαίνεις,και γι αυτό δεν έχω όρεξη να γράψω χαριτωμένα και με χιούμορ... My apologies...

vas είπε...

λιγες εκπομπες ακομα τετοιες και θα σε προσλαβουν στον Κοσμος 93,6

A Sperm Race Winner είπε...

Έφη
Καλώς την.
Ωραία, χαίρομαι που σου άρεσαν οι μουσικές επιλογές και όσο για τον Jerry, ναι όντως κι εγώ όταν το είχα ανακαλύψει είχα μείνει μαλάκας. Και σ' αυτό οφείλεται και κάθε περίπτωση να παραμένω ακόμα.

Καλά, για τον Gore, εντάξει δεν περιμενα επ' ουδενί να τον γουστάρεις, αφού ξέρω ότι έχεις συνάμα και μία μικρή "μπλιμπλικο-αλλεργία"

Thanks για την ακρόαση και καλή συνέχεια κι από εμένα

Υ.Γ.
No need for apologies...
Άλλωστε μία (πολύ βασική) χρήση που έχουν οι μπαξέδες είναι για να ξαναβρισκόμαστε.

Vas
Ένα ακόμα τέτοιο σχόλιο και από τούδε και στο εξής θα σε φωνάζω Κάπτεν Iglo

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ωραίος φίλε!
Καλές μουσικές κι πολύ ωραία εκπομπή!
Ελπίζουμε να μην αργήσει και η επόμενη ...
Άντε κι από κοντά!

Κες

πακιμποη είπε...

Με τον βα.αλ. έχουμε μια ιδιαίτερη σχέση και αντλούμε ηδονή από την αλληλοταπείνωση και το χλευασμό... Έχουμε κάνει και βίντεο τiς ιδιαίτερες στιγμές μας άλλωστε...

Και ναι θα το δώσω στη δημοσιότητα. Και ναι, ο βα.αλ είναι αφρικανός...

http://www.youtube.com/watch?v=KSsW9ALDcKI

πακιμποη είπε...

α. όσο για το άλλο, μια κουβέντα είπα βρε, και το πήρες της μετρητής. μην άγχεσαι. μια παρέα είμαστε. περνάμε καλά και άλλωστε αυτό φαίνεται. σημασία έχει να πιστεύουμε σ' αυτό που κάνουμε, και το μεγαλύτερο ελάττωμα μας είναι η ειλικρίνιά μας

Ανώνυμος είπε...

Καλά εσύ έχεις πάθει μπακακάου με το κλιπάκι εεε;;;

Ρε συ δεν σου έχω πει να μη βγάζεις στη φόρα τις προσωπικές μας στιγμές.

Άλλη Τζούλια και συ...

πακιμποη είπε...

τώρα που βρηκαμε **** βάζουμε και στα λάχανα. πως το λέει η παροιμία ...

Ανώνυμος είπε...

ΛΟΙΠΟΝ..μια χαρα παει τ ανημερο,με μπροκολο και ραντιονταντα.....ΑΚΑΠΕΛΑ

A Sperm Race Winner είπε...

Κες
Γεια σου ρε άνθρωπε
Χαθήκαman!
Thanks για την ακρόαση-τα λοιπά από κοντά.

Υ.Γ.
Πρόταση: άλλαξε το ψευδώνυμό σου σε "Καις" που είναι πιο σέξυ

Μικρή Βιτσιώζα Τζούλια & Αφρικανέ Σατράπη
Τα λόγια είναι περιττά. Τι ζεύγος!
Να ζήσετε, να ευτυχίσετε και βία ανθόσπαρτη

Υ.Γ.1 Πακιμπόη έχω να πάρω κάτι τοις μετρητοίς ουυυυ! πάρα πολύ καιρό...αν δεν απατόμαι απ' το τελευταίο μου ταμείο ανεργίας

Υ.Γ.2 Αυτός ο Devendra ρε παιδί μου -μπορεί να έχει γίνει όλιγον "Mister Gaga" με τα κλιπάκια του- αλλά εξακολουθεί να είναι εξαιρετικός!

Kapela Sistina
Πασχαλιάτικα με μπρόκολο και radiodada?
Νηστεύεις ή εκτίεις ποινή?
Κουράγια και φχαριστώ για την ακρόαση!

Ανώνυμος είπε...

Ε εε, μα .... αφού τα λες άκου τα κιόλας!
http://www.youtube.com/watch?v=20gQ_CPswXU

A Sperm Race Winner είπε...

Έτσι ντε!

Υ.Γ. Περιττό να σου πω ότι και εμένα μου ήρθαν καμιά δεκαριά τραγούδια...άλλα συγκρατήθηκα!
Τι να κάνω ρε "Καις"-βαστάω το επίπεδο!

Δημοσίευση σχολίου