Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

11 Ο Charlie Parker στο Ξενοδοχείο Ιδιοφυϊα: 008.Blues & Roots ( Μέρος 2ο )

Download
Μετά από απαίτηση χιλιάδων ακροατών, που στέλνουν καθημερινά ενθουσιώδεις επιστολές και χριστουγεννιάτικες κάρτες στο "Ξενοδοχείο Ιδιοφυϊα", ιδού και το δεύτερο μέρος της εκπομπής με τους αγαπημένους μας τζαζίστες να παίζουν τα blues! Καλή ακρόαση και...καλό κουράγιο για την χρονιά που μπήκε.

11 σχολίασαν:

Ανώνυμος είπε...

μας έχει ψοφήσει... κι έχω και ένα μπούκωμα... δυσφήμιση είσαι, ακούς εκεί δεν του δίνεις τη μικρή σου ξαδέρφη για να την πάει μέχρι το περίπτερο... Τι σου έκανε ο άνθρωπος. Δακρύζω που ακούω την εκπομπή σου και δεν είναι από συγκίνηση. Συνάχι γαρ. Τα καλύτερα στην ιδιοφυϊα του ξενοδοχείου για το 2011.

A Sperm Race Winner είπε...

O Ντάντυ...
Ο Ντάντυ-Ντάντυ Μπλου...
Ο Ντάντυ Μπλου...

Λοιπόν αγαπητέ Daddy-Ο έξοχα.
Φυσικά (όπως θα μάντεψες) ξεχώρισα τον Μέγα Πράσινο κιθαρίστα στο "Go Down Moses". Βέβαια αν με ρώταγες θα πόνταρα ότι από αυτόν το δίσκο μάλλον θα έπαιζες το επίσης εξαιρετικό "Joshua Fit De Battle Ob Jericho" αλλά έτσι είναι αυτά...περί κολοκυθόπιτας ουδεμία όρεξη...

Κατά τα άλλα ρε φίλε μου έκανε τρομερή εντύπωση ότι από Montgomery επέλεξες αυτό το θέμα. Έκπληξη!...σε σχέση με άλλα πιο μπλου του Wes. Εκεί να δεις πόσα φράγκα πήγαν στον κουβά!
Ακους Vas... μη λες "μάθετε μπαλίτσα" και άλλα φούμαρα...τέτοια επαφή με τον κουβά - από τότε που ήμουν τριών στην παραλία...

Τέλος για τον εξαιρετικό Oscar Brown Jr. (και ιδιαίτερα αυτό το δισκάκι) δεν χρειάζεται να πω φυσικά τίποτις...όπως τίποτα δεν μπορώ να αναφέρω για τις δεξιές, συντηρητικές και πουριτανικές σου προκαταλήψεις απέναντι στον δεξιοτέχνη του οργάνου! Willett. Απλά κρίμα το κορίτσι που σε έχει ξάδερφο.

Και κλείνοντας το σχόλιο μου (με τόσα που γράφω καλύτερα να σου το στέλνα σε γράμμα για να το χεις και αναμνηστικό - να σου το διαβάζει η ξαδερφούλα σου όταν θα είσαι κωλόγερος)
θα ήθελα να σου πω ότι ενώ όλο το αφιέρωμα ήταν αρκετά καλό, το πρώτο μέρος μου άρεσε περισσότερο. Τους λόγους νομίζω τους ξέρεις ήδη γνωρίζοντας τα γούστα μου.

Αυτιά για την ώρα
Τα σκεύη μου!

Υ.Γ.
Θυμάσαι το πενταετές σοβιετικό πλάνο εκπομπών που έλεγες? Άκυρο.
Λίγη εμπιστοσύνη στον καναλάρχη ρε δεν βλάπτει.
Daddy στο έχω ξαναματαπει...τα μεγάλα πνεύματα δεν συναντιούντε! - για αυτό άλλωστε είναι και μεγάλα.

Ανώνυμος είπε...

Ο Blaue Reiter είπε

Καταρχήν Καλή Χρονιά σε όλο το Radiodada και φυσικά σε εσένα Daddy-O!!!
Για άλλη μια φορά η εκπομπή ήταν εξαιρετική, αν και έχω να καταγγείλω οτι δεν χρειαζόταν ένας αγνωστος τύπος (Oscar κάτι λεγότανε νομίζω)για να μας πεί αυτό που με λίγες λέξεις είπε ο Μέγας Στράτος ΠΑΡΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΠΑΛΙΑΤΖΗ. Συγνώμη για τους υψηλούς τόνους, βρωμιάρες μέρες, αλλά ξεχειλίζω απο οργή και αγανάκτηση. Καλή χρονιά και πάλι

daddy-o είπε...

Ανώνυμε... Ευχαριστώ για την ακρόαση και τις ευχές. Όσο για τον φίλο μας τον Willette, βρες τον δίσκο, ρίξε μια ματιά στην "αλητόφατσα" του τύπου και μετά το ξανασυζητάμε. Μην κοιτάς που εγώ προσωπικά γουστάρω να κάνω παρέα με κάτι τέτοιους τύπους. Ως ραδιοφωνικοί παραγωγοί έχομεν κοινωνική ευθύνη (ακούς καναλάρχη μου?), πρέπει να καλλιεργούμε εις το κοινόν πρότυπα και ηθικές αξίες!

Καναλάρχη... Χαίρομαι που πέρασες καλά με το αφιέρωμα. Για το Feelin The Spirit του Grant Green και το Sin And Soul του Oscar Brown ότι και να πούμε είναι λίγο. Πραγματικά διαμάντια και οι δύο δίσκοι! Αν μπορούσα θα τους έβαζα ολόκληρους στην εκπομπή! Αλλά μετά ξέρω ότι θα με απέλυες... Για τον Max Roach κουβέντα, ε? Εμ βέβαια, ενοχλείται κατά βάθος η διεύθυνση του σταθμού όταν παίζουμε πολιτικοποιημένους καλλιτέχνες.

Blau Reiter... Καλή χρονιά και σε σένα παλικάρι μου! Το σχόλιο στο κομμάτι του Oscar Brown ήταν κάτι που "ξέφυγε" εκείνη τη στιγμή και με αφορούσε προσωπικά. Τώρα αν εσένα σου έφερε στο μυαλό το Στράτο Διονυσίου, τι να κάνουμε... Συμβαίνουν αυτά σε ανθρώπους με βαθύ ΠΑΣΟΚΙΚΟ background και τραυματικά παπανδρεϊκά παιδικά χρόνια!!!

Σκιώδης Συνεργάτης είπε...

Συντροφε και συτζαζοφιλε. Κατοπιν πολλών προτροπών καθως και παραπόνων θα προσπαθήσω να γράψω ένα σχόλιο. Λοιπόν... Κατ' εμε αυτή ήταν η καλύτερή σου εκπομπή up to δώθε, όσον αφορά τις επιλογές σου και την μεταξύ τους συνοχή. Εννοώ ότι αν τα κομματάκια αυτά αποτελούσαν μία συλλογή άνευ σχολίων, θα ήταν μία συλλογή εξαιρετική για ακρόαση καθώς και άμεσα συσχετιζόμενη με το θέμα της. Με αυτό δεν εννοώ ότι τα σχόλια που κάνεις είναι περιττά. Κάθε άλλο. Έχεις βελτιωθεί και είσαι έτοιμος για μια λαμπρή καριέρα στο ραδιόφωνο όταν αποφασίσεις να εγκαταλήψεις τα αυτοδιαχειριζόμενα ιντερνετικά πειράματα! Αλλά, όπως ξέρεις, παρά το γεγονός ότι τα σχόλια σου είναι προσεγμένα και παρέχουν γνώση δίχως να αποτελούν φλύαρη ροή πληροφοριών, δεν παύουν να ανακόπτουν τη ροή της μουσικής. Είμαι όμως σίγουρος πως θα το δουλέψεις και θα βρεις τη χρησή τομή.
Όσον αφορά τα αμιγώς μουσικά, πιστύω πως η εκπομπή αρχίζει να ρολάρει καλύτερα από τον Max Roach (συμπεριλαμβανουμένου) και πέρα. Πιο πριν είναι μια χαρά. Από κει και πέρα ανυπομονούσα για το τι θα ακολουθήσει και κάθε κομμάτι με ευχαριστούσε και περισσότερο.
Αυτά.
Καλή συνέχεια και ευχαριστώ για τον Oscar brown. Γαμώ τα κομμάτια!

vas είπε...

ρε νταντυ αφου ειναι τοσο ωραια η φατσουλα γιατι δεν την ανεβασες?? και μας εβαλες τον καπνιστη αραπη?? τελωσπαντων... (σου πα οτι εκτος απο σενα βλεπω και Αδωνη ε??αχαχαχα)

Καναλαρχη γι αυτο θα μαθεις μπαλιτσα εδω. Γιατι πας κουβα! Πανε αυτα που ηξερες, περασε η μοδα...Σαν το βατραχο ενα πραμα εισαι και συ μου φαινεται...καμπανα παντελονι....

daddy-o είπε...

Σκιώδη συνεργάτη... Επιτέλους σχόλιο! Νόμιζα ότι έχεις πάρει διαζύγιο με την διαδικασία της γραφής! Πέρα από την πλάκα τώρα: να ξέρεις ότι η γνώμη σου έχει μια ιδιαίτερη αξία για μένα. Κατά ένα περίεργο τρόπο πάντως, έμεινα με την ακριβώς αντίθετη εντύπωση από εσένα, δηλαδή μου φάνηκε ότι από την άποψη της "μουσικής ροής" το πρώτο μέρος ήταν κάπως καλύτερο. Όσο για το ζήτημα των εκφωνήσεων που θέτεις, δύσκολα τα πράγματα. Έχω δοκιμάσει διάφορους τρόπους μέχρι τώρα και δεν έχω βρεί ακόμα μια "χρυσή τομή" που να ικανοποιεί καταρχάς έμενα τον ίδιο. Θα δούμε... Βλέπω πάντως ότι η πρώτη εμφάνιση του συντρόφου Eric Dolphy στην εκπομπή πέρασε επιμελώς ασχολίαστη! Για το ξεκάρφωμα, ε?

Ρε Vas... Και ο άλλος, που δεν του δίνω την ξαδέρφη μου, καπνιστής αράπης είναι! Μόνο τέτοιους ακούμε εδώ, αλλά είπαμε: έχουμε και κοινωνική ευθύνη ως παραγωγοί (χε,χε...)
Επιπλέον αυτός που βλέπεις στη μαρκίζα είναι ο Elvin Jones. Αν αυτός ο τύπος δεν βάραγε τα τύμπανα "καπνίζοντας", οι Led Zeppelin θα ακούγονταν ακόμη σαν τους ξενέρωτους τους Μπίτελς! Οπότε λίγο σέβας...

Tsiou είπε...

Είμαι εξαγριωμένος.
Όχι μόνο πιάνεις στο στόμα σου τους Λεντ Ζέππελιν αλλά συγνώμη που θα σου το είπω αλλά αυτά τα κομμάτια έχουν σχέση με τα μπλου όση σχέση έχει κι ο Τσιτσάνης με την Καλομοίρα. Αυτό το δεν ντέρτι μπλου μυρίζει χλωρίνη. Το σπιρίτσουαλ το δεύτερο είναι σαν τάνα.
Κατά τα άλλα ωραία η τζαζ, ωραίοι κι οι τζαζίστες κι εσύ μ'αρέσεις μωρό μου, ωραία εκπομπή και μουσικές αλλά όχι και παίζουν τα μπλουζ... Τις μπλούζες και τις κάλτσες τους παίζουν οι τύποι, αλλά όχι και τα μπλουζ. ¨οχι και τα μπλουζ. Μόνο αυτός ο πράσινος κάτι πήγε να κάνει, αλλά εντάξει. Όχι και τα μπλουζ!

daddy-o είπε...

Λοιπόν Τσίου, αυτή η μουσική έχει τόση σχέση με τα blues όση σχέση έχει ο Πατρίκ Ογκουνσότο με την Αφρικανική ήπειρο!!!

Υπάρχουν πραγματικά ΠΟΛΛΟΙ ΛΟΓΟΙ εξαιτίας των οποίων η jazz είχε για δεκαετίες τον ήχο της καλά ριζωμένο στα blues, και ειλικρινά γουστάρω να το συζητήσουμε από κοντά, παρέα με 23 λίτρα ρακί από την νήσο...

Όμως σε αυτές τις περιπτώσεις τα επιχειρήματα έχουν μικρή σημασία: μπες στο διαδίκτυο, κατέβασε έναν οποιοδήποτε δίσκο του Jan Garbarek στην ECM, για να ακούσεις πως είναι εκείνο το είδος jazz που δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με τα blues!

Οπότε, μωρό μου, μην εξαγριώνεσαι και ψάξτο περισσότερο...

Υ.Γ. Τους Led Zeppelin τους πιάνω στο στόμα μου πάντα για καλό.

bhoy είπε...

Δικέ μου και σε σένα Καλή Χρονιά (όπως φυσικά και σε όλους μας)!

Αν και κοινό του ανθρακωρηχείου και βασικά αντιπαθούντας των blues μπορώ να πω ότι μου τόνισες το ενδιαφέρον.
Αλλά το βασικό είναι πως η φωνούλα σου (χαχα) μου έδωσε κάτι καλές "σιέστες" (αργά το απόγευμα).

Είναι κι αυτό,ένα θαύμα της μουσικής...

daddy-o είπε...

Bhoy... Καλή χρονιά και σε σένα αγόρι μου, αν και καθυστερημένα! Κατά τ'άλλα πες μου κάτι: αυτός ο τυχάρπαστος ο μετα-πάνκης παραγωγός του ανθρακωρυχείου με πόσα λάδωσε ένα εξέχον μέλος του κοινού του όπως εσύ για να κάνεις "προβοκάτσιες" εδώ στο Ξενοδοχείο Ιδιοφυϊα? Ε?

Δημοσίευση σχολίου