Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

26 Ο Charlie Parker Στο Ξενοδοχείο "Ιδιοφυϊα": 005. Καταραμένο Φθινόπωρο!

Download
Κάθε φθινόπωρο εδώ στο «Ξενοδοχείο Ιδιοφυϊα» μας αιχμαλωτίζει μια ανεξήγητα περίεργη και σκοτεινή διάθεση. Έτσι παρατάμε όλες τις δουλειές – τα κουφώματα των παραθύρων φουσκώνουν από την υγρασία, η ρεσεψιόν γεμίζει αράχνες και η στέγη αρχίζει να στάζει στις πρώτες βροχές – και καθόμαστε παρέα με τον Charlie σε ένα δωμάτιο, πίνοντας καφέ, παρατηρώντας τα σύννεφα και ακούγοντας φθινοπωρινά άσματα... Καλό ταξίδι Ράδιο Ντάντα!

26 σχολίασαν:

root είπε...

Αυτές οι μελαγχολικές δόσεις φθινοπώρου χτυπάνε άσχημα στο στομάχι, αλλά όλο τον υπόλοιπο χρόνο μου λείπουν.

Καλή αρχή σε όλους σας!

Β.

ΥΓ. Καλά για το site ότι και να πω είναι λίγο. Εύγε!

bhoy είπε...

Aπίστευτος!
Πολλά συγχαρητήρια...
Αλλά τόσες εναλλακτικοροκιές έχεις,άντε ν΄ακούμε σιγά σιγά

Έφη Τάδε-Ζαρατούστρα είπε...

Εύγε, Daddy-O! Καθώς φαίνεται, θα μας κάνεις περήφανους και σε αυτή τη φάση του σταθμού...

Ειδικότερα: Το κλίμα όντως ήταν πολύ συννεφιασμένο -αλλά σου πηγαινε..
Συγκινήθηκα με Chet Baker, Tina Brooks, Odetta...
Αυτό πάλι το εξομολογητικό, που αποφάσισες να βγάλεις όλα τα άπλυτα στη φόρα, πώς προέκυψε;...

Τα φιλιά μου

vas είπε...

μηπως δε πινεις καφε για πρωινο μαζι με τα πνευστα??

Κατα τ αλλα απο μενα ξερεις οτι δε θα ακουσεις καλη κουβεντα... Περιμενουμε στην επομενη εκπομπη να μας ενημερωσεις και για το τι ωρα γινεται η ηχογραφηση, τι τρωγανε οι μουσικοι στο στουντιο κλπ, γιατι παλι συνεληφθεις ΑΝΕΝΗΜΕΡΩΤΟΣ!!!!!

cognord είπε...

Γεια σας και καλή αρχή. Πολύ ευχάριστη εκπομπή. Παρεπιπτόντως, και αν παίζει κανένα ρόλο, το κομμάτι που έχω συνδέσει εγώ με βροχή φθινοπώρου είναι το πιο πρόσφατο "Blue Bolero" του Abdullah Ibrahim από τον δίσκο African Magic. Αν δεν το ξέρετε αξίζει...

vas είπε...

α ξεχασα να δωσω συγχαρητηρια για το νεο λουκ του σταθμου. Μαθαμε και ενδιαφεροντα οπως απο που προκυπτει το daddy-o!!! και γω που το χα συσχετισει με το Baby-O....
:-OOO

daddy-o είπε...

Έχουμε και λέμε...

Storm Rider, ειλικρινά δεν κατάλαβα αν η εκπομπή σου άρεσε, αν σου έπεσε πολύ βαριά ή αν συνέβησαν και τα δύο μαζι... Σ' ευχαριστώ πάντως που ακούς με συνέπεια Ισουϊτη μοναχού!

Bhoy, δεν περίμενα να σου αρέσουν τέτοιες μουσικές! Όσο για τις εναλλακτικοροκιές, πράγματι υπάρχουν στη δισκοθήκη μου αλλά στην εκπομπή αυτή θα παίζουν μόνο μαύροι (σχεδόν). Για ροκ και λοιπές μουσικές υποκουλτούρες της λευκής νεολαίας ο βα.αλ. τα καταφέρνει πολύ καλύτερα από εμένα.

Έφη, έχω χαλασμένο πλυντήριο καρδιά μου και κοντεύαν να με πνίξουν τα άπλυτα. Οπότε τα έβγαλα στη φόρα! Πάντως αφού συγκινήθηκες με κάποια κομμάτια, περπατάω στο σωστό μονοπάτι.

Cognord, καλώς ήρθες στο ράδιο ντάντα και σ' ευχαριστώ για την ακρόαση. Abdullah Ibrahim έχω ακούσει και μου αρέσει, όχι όμως το συγκεκριμένο κομμάτι! Θα το ψάξω...

Vas, είσαι ένας προβοκάτορας της κακιάς ώρας!

Tsiou είπε...

Μας φθινοπόριασες κι έξω είναι καρά τεού. Συνέχισε να μας φτιάχνεις με μούζικες που δεν θα καταλάβω ποτέ γιατί μου αρέσουν... Καλή αρχή ναχομένενε μπαμπάκο-ο

bhoy είπε...

Αγαπητέ μου daddy-o...κάμποσα χρόνια τώρα κολυμπάω στην επιφάνεια τέτοιων μουσικών.Κατά καιρούς κάνω και μικρές βουτιές (χάριν στον αείμνηστο Γεωργίου του ΕνΛευκώ).

Να δω λοιπόν,αν θα μ΄εφοδιάσεις με καλή μάσκα ώστε να βουτήξω πιο βαθιά!

Καλή Συνέχεια!!!

A Sperm Race Winner είπε...

Λοιπόν ας κάνω και γω την εμφάνισή μου...

Αγαπητέ Ντάντυ θα στα πω από κοντά γιατί μας βλέπω στο τέλος να ανταλλάσουμε μηνύματα του τύπου "Αχ καλέ τι ωραία εκπομπή που έκανες"…"ναι ναι και η δικιά σου χάρμα ήταν" και καταντήσουμε σαν τηλεοπτικό panel του Λεβέντη ένα πράγμα.

Anyway.
Φίλε Congord θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου για τον Ibrahim καθώς τα γούστα μας συμπέφτουν εκατό τις εκατό. Νομίζω ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικό θέμα και μια απ' τις καλύτερες συνθέσεις του. Και για να το συνεχίσω στο ίδιο κλίμα...Σήμερα που σκάλιζα την δισκοθήκη μου έπεσα πάνω σ' ενα πολύ αγαπημένο μου θέμα που επίσης έχω συνδέσει μ' αυτή την εποχή. Το "Softly, As In A Morning Sunrise" της Abbey Lincoln από τον δίσκο της Abbey is Blue. Αν δεν έχει τύχει να το ακούσετε επίσης νομίζω ότι αξίζει τον κόπο...

Στο επαναγράφειν

daddy-o είπε...

Τσίου... Τι να κάνω ρε φίλε, μέχρι πριν από 2-3 μέρες ήταν ακόμη φθινόπωρο και η Σούζυ στο Σκαϊ έλεγε ότι θα συνεχιστούν οι βροχές! Κατά τ'άλλα γουστάρω που γουστάρεις και, ειλικρινά, δεν το περίμενα...

Bhoy... Θα σου δώσω και μάσκα, θα σου δώσω και βατραχοπέδιλα. Η μαύρη μουσική είναι ένας πολύ περιπετειώδης ωκεανός!

Sperm Race Winner... Εντάξει, από κοντά. Όμως να μην παραστήσουμε για λίγο τους δύο Κνίτες που προσπαθούν να διαφωνήσουν μεταξύ τους; Για την Abbey Lincoln έχεις δίκιο: πολύ φθινοπωρινή εκτέλεση και πολύ ωραίος δίσκος! Μια άλλη ενδιαφέρουσα εκτέλεση του "Softly As In A Morning Sunrise" είναι αυτή που σκάρωσε ο οργανίστας Larry Young στο δίσκο Unity! Για τσέκαρε...

Παδρον είπε...

Πολύ καλή εκπομπή αν και δεν έχω σχέση με το συγκεκριμένο είδος...ότι πρέπει για να σου φτιάξει τη διάθεση ένα κυριακάτικο πρωινό...

keep walking daddy-o

Ανώνυμος είπε...

Ο Blau Reiter είπε

Καλή αρχή σε όλους!!!
Θέλω κι εγώ μάσκα και βατραχοπέδιλα αγαπητέ Daddy-O αν και επειδή κολυμπάω λιγότερο καιρό απο τον bhoy αρχικά θα χρειαστώ κουλούρα και μπρατσάκια!Αχ βρε φθινόπωρο με την μελαγχολία σου.
See you later Daddy-O

ΥΓ Πάντως, ειδικά με τη στέγη, κάνε κάτι. Μην κοιτάς που φέτος άργησε να βρέξει.

ΥΓ Τα γραφικά σας είναι καταπληκτικά.

Ανώνυμος είπε...

Εντυπωσιακότατη η αρχή που κάνατε!!!
Καλή συνέχεια με γρήγορες (ελπίζουμε!) ανανεώσεις του περιεχόμενου, για να ικανοποιείται και το απαιτητικό κοινό σας...
Το mood των τραγουδιών και των προσωπικών αφηγήσεων απόλυτα εναρμονισμένο...όσο για το τελευταίο κομμάτι...θα γίνει από τα αγαπημένα μου!

daddy-o είπε...

Παδρόν... Το γεγονός ότι δεν έχεις σχέση με αυτή τη μουσική και παρόλα αυτά σου άρεσε η εκπομπή μου δίνει αρκετό κουράγιο για τη συνέχεια. I'll keep walking λοιπόν!

Blau Reiter... Καλωσήρθες και σε ευχαριστώ για την ακρόαση. Με λίγο ψάξιμο θα πετάξεις τα μπρατσάκια πολύ σύντομα: η μια "ανακάλυψη" θα φέρνει γρήγορα και την επόμενη! Όσο για την στέγη μην φοβάσαι, η φθινοπωρινή μελαγχολία περνάει κάποια στιγμή. Ήδη από την επόμενη εκπομπή θα αρχίσουμε τις δουλειές με τον Charlie...

Ανώνυμη δεσποινίς... Το τελευταίο εξαιρετικό κομμάτι της Mary Lou Williams θα το βρρεις στον επίσης εξαιρετικό δίσκο The Black Christ Of The Andes. Ρώτα εκεί που ξέρεις και θα σου πουν... Όσο για την παρουσία προσωπικών αφηγήσεων και το πώς προέκυψε, ελπίζω να τα πούμε από κοντά.

Θεοφάνης είπε...

Εγώ το είπα από την πρώτη φορά που σε είδα: "Αυτό είναι ένα ευαίσθητο αγόρι". Με επιβεβαίωσες για άλλη μια φορά.
Πάρα πολύ καλή αρχή και δεν σε φοβάμαι για το φινάλε (αίμα, δάκρυα και βάλε)... Αλλά να ξέρεις όσο εσύ γίνεσαι καλύτερος, εγώ θα προσπαθώ να γίνομαι χειρότερος (μπορεί να καταφέρω και τον Τσίου να κάνει το ίδιο).
Άντε και στα δικά μας εμείς οι λεύτερες...

cognord είπε...

Σε μια γρήγορη αναζήτηση (put it in the google) βρήκα επίσης πως το "Softly As In A Morning Sunrise" το έχει ηχογραφήσει και ο Sonny Clark. Νομίζω ότι η εκτέλεση του είναι πιο καλή από του Larry Young.

cognord είπε...

Ερώτηση: επιτρέπεται να φτιάξει κανείς μια εκπομπή (1 ώρας π.χ.) και να σας την στείλει;

daddy-o είπε...

Γεια σου Cognord...
Ανοίγεις μια πολύ ωραία συζήτηση που αφορά τις (πολλές είναι αλήθεια) διασκευές που έκαναν οι μουσικοί της jazz στα λεγόμενα standards. Ένας από τους λόγους που μου αρέσει αυτή η μουσική είναι και αυτός: μπορεί η μελωδία του κομματιού να είναι ίδια, όμως η "μεταμφίεση" που γίνεται είναι τέτοια ώστε να ακούς τρία "διαφορετικά" κομμάτια! Όσον αφορά το προσωπικό σου γούστο θα συμφωνήσω: η εκτέλεση του Sonny Clark είναι μάλλον η ομορφότερη. Αλλά αυτή του Larry Young είναι, κατά τη γνώμη μου, η πιο τολμηρή!

Σε σχέση με την ερώτησή σου τώρα: προφανώς κάτι τέτοιο δεν μπορούμε να το απαγορεύσουμε! Όμως τα επτά άτομα που έχουμε ξεκινήσει το ράδιο ντάντα δεν έχουμε ακόμη συμφωνήσει με ποιό τρόπο ακριβώς θα "ανοίξει" το εγχείρημα και σε καινούριους ανθρώπους. Είναι κάτι που θα το συζητήσουμε στο επόμενο διάστημα και θα το καταλήξουμε. Οπότε θα σου πρότεινα να μείνεις "συντονισμένος", να κάνεις λίγη υπομονή (για ένα μήνα πάνω-κάτω) και τότε θα μπορούμε να σου απαντήσουμε πιο συγκεκριμένα για το πώς μπορείς να συμμετάσχεις...

cognord είπε...

οκ λοιπον παραμενω συντονισμένος.

καλη συνεχεια

past είπε...

Εξαιρετικό! Ό,τι πρέπει για την καθημερινή διαδρομή προς (και από) το γραφείο.

Ανώνυμος είπε...

..let's get lost..

The freebarberscut είπε...

Για μια ακόμη φορά ξάδελφε δηλώνω θαυμαστής των εκπομπών σου και συνεχίζω...
Μου άρεσε ιδιαίτερα η επιλογή του πρωινού σου καφέ, αν και στους δύσκολους καιρούς που έτυχε να ζούμε ο κοινός καταναλωτής δεν πιστεύω ότι θα πλησίαζε την προσέγγιση σου στην αρχή της ημέρας του.
Εντούτοις χαίρομαι βλέποντας άνθρωπους που τον ρομαντισμό δεν λένε να τον αποχωριστούν παρ’όλα τα ευτράπελα μιας τρελλής καθημερινότητας.

‘Ανατριχιαστικά Όμορφη Απλοτητα’ Ναι, ήταν, είναι και θα είναι, συμφωνώ απόλυτα, το πρόβλημα είναι πως μάλον είναι διάφανη και δεν την βλέπεις όταν είναι μπροστα σου.
‘Θλιμένος και Μόνος’ Θλιμένος ναι, Μόνος όχι.

daddy-o είπε...

Καλώς τον, κι ας άργησε!
Χαίρομαι ιδιαίτερα που σου αρέσουν οι εκπομπές, αλλά θα μου πεις, παρά τις διαφορές μας, τόσα χρόνια μαζί ακούμε μουσική...

Ο ντόπιος καταναλωτής ξάδερφε ακούει Άρη Πορτοσάλτε με τον πρωινό του καφέ, αν εκείνη τη στιγμή δεν ακούει τα μπινελίκια του αφεντικού του! Αλλά αυτή η εκπομπή δεν έχει σκοπό την απεύθυνση στο "μαζικό" κοινό έτσι κι αλλιώς.

Όσον αφορά τα "προσωπικά σχόλια" που υπήρχαν στην εκπομπή μάλλον ήταν ο δικός μου τρόπος να πω σε εσάς τους ακροατές ότι τη μουσική που ακούτε εγώ την έχω αγαπήσει. Κατά τ'άλλα έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτά που επισημαίνεις: από γκαβομάρα απέναντι στην "ανατριχιαστικά όμορφη απλότητα" άλλο τίποτα...

Υ.Γ. Tο στάδιο του ρομαντισμού το έχω ξεπεράσει, αυτή την περίοδο εισέρχομαι στο στάδιο του μεταμοντέρνου ιμπρεσσιονισμού!

μαριαλένα είπε...

δε φαντάζεσαι τη χαρά μας ανακαλύπτοντας πως αυτή η εκπομπή μας είχε διαφύγει!

daddy-o είπε...

Μαριαλένα...Με απασχολούν δύο ερωτήματα:

α)Πώς διάολο σου είχε διαφύγει; Την είχαμε στη μαρκίζα του σταθμού καμιά εβδομάδα.

β)Καλά ρε παιδί μου, ακούτε παράνομα ιντερνετικά ραδιόφωνα την ημέρα των Χριστουγέννων; Από αυτό και μόνο καταλαβαίνεις που οδηγείται η κοινωνία μας...

Σ'ευχαριστώ για την ακρόαση και χαίρομαι που σου άρεσε!

Δημοσίευση σχολίου